UUSIMMAT

Hellblade suunniteltiin pääasiassa PS4:lle – Kehittäjät yllättyivät, että peliä pelataan hiirellä ja näppäimistöllä

28.04.2018 10:45 | Muropaketin toimitus

Hellblade: Senua’s Sacrificen kehittäjät myöntävät, että pelin ohjausjärjestelmää ei tehty PC-pelaajia ajatellen. Heille tuli yllätyksenä, että monet pelaavat kehuttua toimintapeliä hiirellä ja näppäimistöllä.

Hellblade: Senua’s Sacrifice ilmestyi alunperin viime vuonna PlayStation 4:lle sekä PC:lle, mutta Ninja Theoryn kehittäjät pitivät Sonyn konsolia pelin tärkeimpänä alustana. Siksi heille olikin yllätys, että peli menestyi myös PC:llä.

”Näimme sen ensisijaisesti PS4-pelinä, ja ajattelimme, että sillä alustalla tehtäisiin valtaosa myynnistä, mutta itseasiassa se jakautui aika tasan”, kommentoi pelin ohjaaja Tameem Antoniades PC Gamerin mukaan.

Ninja Theoryn kehittäjät eivät olleet valmistautuneet PC-menestykseen, ja myöntävät, ettei kaikki mennyt ohjausjärjestelmän suunnittelussa putkeen.

”Olimme erittäin yllättyneitä, että niin monet ihmiset pelasivat peliä hiirellä ja näppäimistöllä, ja me mokasimme aluksi sen kanssa”, Antoniades kertoo. ”Päivimme sitä jälkeen päin, mutta mokasimme aluksi hiiren ja näppäimistön tukemisen kanssa.”

Hellblade: Senua’s Sacrifice ilmestyi äskettäin myös Xbox Onelle, ja kuten GameSpot kertoi, Ninja Theory lahjoitti lupaustensa mukaisesti hyvän myyntimenestyksen ansiosta 25 000 dollaria Mental Health America -mielenterveysjärjestölle. Alta voit lukea Muropaketin arvion pelistä.

Arvostelu: Hellblade: Senua’s Sacrifice on PlayStation 4:lla mestariteos – Xbox One -versio jättää toivomisen varaa