Veristä mössä ja huumekauppaa – Näitä viittä indiepeliä suosittelemme kokeilemaan huhtikuussa

02.04.2019 20:08 | Teemu Purhonen

Huhtikuussa julkaistaan Mortal Kombat 11:n ja Days Gonen kaltaisia AAA-luokan pelejä, mutta tottahan julkaisukalenterista löytyy myös indieosaston julkaisuja.

Huhtikuussa kannattaa iskeä näpit näihin mielenkiintoisiin indie-peleihin, joiden sekaan mahtuu huumausaineiden viljelyn lisäksi moninaista seikkailua ja ultraväkivaltaa.

Weedcraft Inc.

Erilaisia simulaattoripelejä löytyy lähes jokaiseen makuun, ja pian on mahdollista päästä kokeilemaan taitojaan kannabiksen tuottamisessa ja myymisessä. Weedcraft Inc. ei tosin rajoitu tähän, vaan pelistä löytyy lisäksi syvällistä taloudellista ja poliittista näkökulmaa, sillä kasvi herättää monenlaisia mielipiteitä niin lainsäätäjien kuin niitä valvovien virkamiesten keskuudessa. Weedcraft Inc. sijoittuu Yhdysvaltoihin, jossa kannabis on osittain dekriminalisoitu, ja niinpä peli keskittyykin esimerkiksi tuotteen lailliseen teollisen mittakaavan kaupitteluun. Jos tämä ei kiinnosta, voi pelissä toki kokeilla myös laittomien markkinoiden haltuun ottamista.

Weedcraft Inc. tulee saataville PC:lle 11.4.2019.

God’s Trigger

Vanhaa kunnon ultraväkivaltaa esittelevä God’s Trigger kertoo taivaiden valtakunnan enkelin ja helvetillisen demonin verisestä tiestä, joka vie kohti maailmanloppua – ja sen estämistä. Sitä voi tahkota yksinpelin lisäksi myös co-op-pelitilassa kaverin kanssa. Ylhäältä kuvatussa pelissä tehdään nopeita päätöksiä, väistellään luoteja ja tehdään vihollisista selvää jälkeä hyvin brutaalilla tavalla. Monet aseet haulikoista liekinheittimiin takaavat, että väkivaltapelin kimppuun voi lähteä juuri omalla pelityylillä.

God’s Trigger julkaistaan huhtikuun 18. PC:lle, PlayStation 4:lle ja Xbox Onelle.

Trüberbrook

Trüberbrook on syrjäinen saksalainen kylä, jonka ulkoasu pohjautuu vakuuttaviin käsin tehtyihin pienoismalleihin. Trüberbrook on myös scifi-seikkailupeli, joka sijoittuu vaihtoehtoiselle 1960-luvulle. Nuori yhdysvaltalainen tiedemies Hans Tannhauser päätyi tähän vuorien koristamaan kylään voittamalla matkan arvonnassa, mutta rennon lomailun sijaan luvassa onkin mysteerien selvittämistä. Trüberbrook hakee tunnelmaa Twin Peaksista ja X-Filesistä hienovaraisella huumorilla kuorrutettuna. Pelimekaniikkana toimii perinteinen point’n’click-tyyli.

Trüberbrook on saatavilla Windowsille, Macille ja Linuxille. Se julkaistaan huhtikuun 17. päivä myös Xbox Onelle, PlayStation 4:lle ja Nintendo Switchille.

Heaven’s Vault

Kerrontaan pohjautuvan avoimen pelimaailman Heaven’s Vault vie arkeologin ja robotin tutkimaan monia antiikkisia raunioita ja kuolleen kielen salaisuutta. Puzzle-pelissä yritetään ottaa selkoa hieroglyfeistä, jotka määrittelevät mihin suuntaan pelaajan tie vie. Heaven’s Vault ei ole lineaarinen, joten sitä voi pelata monella eri tapaa. Moninainen ryhmä pelihahmoja reagoi tapahtumien kulkuun, joten päätöksien suhteen kannattaa olla tarkkana. Ei ole lainkaan selvää, keneen voi luottaa ja millaisia riskejä raunioista löytyy.

Heaven’s Vault ilmestyy PC:lle ja PlayStation 4:lle huhtikuun 16. päivä. Myöhemmin se julkaistaan myös Macille ja iOS-alustoille.

The Mystery Of Woolley Mountain

Joukkorahoitettu The Mystery Of Woolley Mountain vaikuttaa mielenkiintoiselta seikkailupeliltä, ja sen kehujien joukkoon mahtuu esimerkiksi seikkailugenreä määritellyt Ron Gilbert (The Secret of Monkey Island, Maniac Mansion, Thimbleweed Park). Pelissä hypätään kummallisten petojen, ilkeiden noitien ja hämmentyneiden robottien maailmaan. Värikästä peliä kuvaillaan Adventure Timen ja The Simpsonsin sekoitukselta, jossa viisi hahmoa matkaa merkillisellä sukellusveneellä kohti moninaisia seikkailuja. The Mystery Of Woolley Mountainin luvataan sisältävän huumoria, taidetta, seikkailua, musiikkia, merkillisiä maailmoja, puzzleja ja aikamatkustusta.

Peli ilmestyy 10.4. PC:lle ja Nintendo Switchille. Muilla konsoleilla ja mobiilialustoilla pelaavat saavat odottaa julkaisua hieman pidempään.