Uusimmat

Huhu: Rockstar Games kehitti jatko-osaa Bully-kulttipelille, mutta lakkautti projektin

07.10.2019 09:35 Muropaketin toimitus

Bully 2:ta kehitettiin yli vuoden ajan, mutta lopulta Rockstar päätti hyllyttää koko idean, kertoo tuore raportti.

Suomessa nimellä Canis Canem Edit julkaistu Bully (2006) ei saavuttanut samanlaista suosiota kuin Grand Theft Auto ja Red Dead -pelit, mutta peli elää silti vankassa kulttimaineessa. Aikanaan kohua herättänyt ”koulukiusaamispeli” nousee yhä uudelleen ja uudelleen otsikoihin, viimeksi Red Dead Onlinesta löytyneen viittauksen ansiosta.

Nyt VGC-sivusto raportoi, että Bullylle olisi kehitetty jatko-osaa jo 2010-luvun alussa. Nimettömän lähteen mukaan Rockstar-pomo Dan Houser olisi työryhmänsä kanssa tehnyt käsikirjoituksen pelille jo vuonna 2008, ja peliä kerrotaan suunnitellun jopa 18 kuukauden ajan.

Lähteen mukaan Bully 2:sta tehtiin jopa pelattava prototyyppi, mutta vuoden 2013 lopulla Rockstar päättii hyllyttää pelin kokonaan. Tämä osuu yksiin GTA V:n julkaisun ja GTA Onlinen menestyksen kanssa, mitkä voisivat selittää sen, että Bully 2:n kehittäjät siirtyivät muihin tehtäviin.

Kyseessä on tietenkin vahvistamaton huhu, joten siihen on hyvä suhtautua hieman skeptisesti. Voi myös olla, ettei vahvistusta Bully 2 -huhuille saada koskaan – paitsi tietysti, jos Rockstar innostuisi pelin lopulta tekemään.

Bully ilmestyi alunperin PlayStation 2:lle, mutta peli on sittemmin käännetty muun muassa PC:lle, iOS:lle ja Androidille.