Ikärajoituksia jakava ESRB aikoo tulevaisuudessa varoittaa pelien sisältämistä mikromaksuista

27.02.2018 21:55 | Muropaketin toimitus

Pelien ikärajoista Yhdysvalloissa ja Kanadassa määräävä ESRB aikoo lisätä uuden varoitusmerkinnän peleihin, jotka sisältävät mikromaksuja.

Pelien sisältämät mikromaksut ovat herättäneet paljon keskustelua varsinkin viime vuotisesta Star Wars Battlefront II:sta lähtien. Kuten aiemmin uutisoimme, on mikromaksuilla avattavat loottilaatikot luokiteltu joissain maissa, kuten Australiassa ja Kiinassa, jopa uhkapelaamiseksi.

Nyt myös Yhdysvalloissa ja Kanadassa ikärajoituksia jakava Entertainment Software Rating Board eli ESRB on puuttunut videopelien sisältämiin mikromaksuihin. ESRB:n twiitin mukaan tulevaisuudessa kaikki fyysisessä muodossa myytävät ja mikromaksuja sisältävät pelit saavat kylkeensä mahdollisista ylimääräisistä kuluista varoittavan leiman.

Leimalla ESRB haluaa varoittaa pelaajia ja pelaajien vanhempia mikromaksuista etukäteen. Leiman lisäksi ESRB on julkistanut uuden ParentalTools-nimisen palvelun, jolla vanhemmat voivat hallita lasten videopeleihin käyttämän ajan ja rahan määrää. Jää kuitenkin nähtäväksi, onko fyysisen pelin kotelossa komeilevalla varoitusleimalla varsinaista vaikutusta pelien sisältämien mikromaksujen määrään.

Muropaketin uusimmat