Jokaisesta Assassin’s Creed -pelistä tuttu ominaisuus on todellisuudessa täysin järjetön

04.01.2022 12:32 | Muropaketin toimitus

Open world -pelien älyttömät ominaisuudet saavat kyytiä tuoreella videolla, ja Assassin’s Creed on syypää yhteen suurimmista kliseistä.

Pelit yrittävät harvoin olla äärimmäisen realistisia, ja jokaisessa pelissä on paljon ominaisuuksia, jotka eivät todellisuudessa toimisi tai joissa ei ole mitään järkeä. Tähän pelaajat ovat tottuneet, mutta joskus on hyvä tutkia pintaa syvemmältä tuttuja pelitemppuja, sillä monet niistä ovat pohjimmiltaan todella outoja.

Gameranxin tuoreella videolla listataan 10 open world -peleistä tuttua ominaisuutta, joissa ei ole mitään järkeä. Yksi näistä on jo ensimmäisestä Assassin’s Creed -pelistä asti viljelty ominaisuus, jossa pelimaailmaa kartoitetaan kiipeämällä torniin.

Assassin’s Creedin popularisoima mekaniikka paljastaa kaiken, mitä on löydettävissä pelimaailman lähimmiltä alueilta, mutta eihän siinä oikeasti paljon mieltä ole. Pohjimmiltaan korkealta paikalta voi nähdä hyvin rajallisesti mitään, eikä lainkaan esimerkiksi rakennusten sisälle ja muiden esteiden taakse, kuten peleissä jatkuvasti tapahtuu.

Lisäksi, kuten videolla huomautetaan, monet Assassin’s Creed -pelit sijoittuvat paikkoihin, joista olisi todellisuudessa karttoja saatavilla. Eikö esimerkiksi Roomassa olisi ollut helpompi suunnistaa valmiin kartan kanssa?

Tornikiipeily on kuitenkin säilyttänyt paikkansa open world -peleissä, ja siihen on törmätty Assassin’s Creedin lisäksi monissa pelisarjoissa Far Crysta lähtien. Pari vuotta sitten GameSpot kertoikin, että Assassin’s Creedin luojana tunnettu Patrice Désilets on suoraan myöntänyt olevansa syyllinen tähän mekaniikkaan. Tuolloisessa paneelikeskustelussa Désilets sanoi tornikiipeilystä: ”Sori, se on minun syytäni.”

Gameranxin videon näet alta. Assassin’s Creedin tornitähystelyt tulevat vastaan noin kuuden minuutin kohdalla.