Konami jätti uuden tavaramerkkihakemuksen Metal Gear Solidille – toive remasteroinnista voi kuitenkin olla turha

26.11.2018 14:15 | Muropaketin toimitus

Metal Gear Solid -pelien remasteroituja versioita kaipaaville annettiin juuri uutta toivoa, joka voi kuitenkin osoittautua turhaksi.

Konamin julkaisemat ja Hideo Kojiman luomat Metal Gear -pelit ovat ikiklassikoita, mutta ikävä kyllä kaikkia pelejä ei voi pelata nykyisellä konsolisukupolvella, saati PC:llä. Esimerkiksi alkuperäinen Metal Gear Solid (1998) on käännetty uudemmista konsoleista vain PlayStation 3:lle, ja PS3 on myös ainoa alusta, jolla voi pelata Metal Gear Solid 4: Guns of the Patriotsia (2008).

Nyt remastereita tai remake-versioita odottaville on tarjolla hieman uutta toivoa. Kuten ComicBook.com kertoo, on Konami jättänyt lokakuussa uudet tavaramerkkihakemukset Metal Gearille ja Metal Gear Solidille.

Ei kuitenkaan kannata vielä innostua. Kuten hakemukset huomannut tarkkasilmäinen fanikin totesi, saattavat tavaramerkit liittyä kahteen joulukuun pelijulkaisuun. Kuun alkupuolella ilmestyy nimittäin PlayStation Classic -konsoli, joka sisältää alkuperäisen Metal Gear Solidin, sekä Super Smash Bros. Ultimate -kamppailupeli, jossa pääsee pelaamaan Solid Snakella.

Metal Gear -pelien remasteroinnista tekee epätodennäköistä myös se, ettei Hideo Kojima ole enää yhteistyössä Konamin kanssa. Kojiman oma studiokin on perustettu uudelleen itsenäisenä pelistudiona, ja mahdollisesta uudelleenjulkaisusta vastaisi siis jokin aivan muu studio.

Toisaalta taas Metal Gear on Konamin arvokkaimpia ja kehutuimpia pelisarjoja, joten vaikuttaa todennäköiseltä, että studio tulisi jossakin vaiheessa tuomaan pelit myös uusille alustoille, tavalla tai toisella. Virallisia julkistuksia odotellessa emme voi muuta kuin toivoa parasta.

Alta voit lukea aiemmin syksyllä julkaisemamme artikkelin Metal Gear Solidin 20-vuotisesta historiasta.

Metal Gear Solid 20 vuotta – Perusteellinen katsaus Hideo Kojiman klassikkopeliin ja sen synnyttämään pelisarjaan