Kysyimme Riot Gamesilta, voitaisiinko Valorantissa nähdä suomalaista sankaria

07.03.2020 20:30 Ilari Hauhia

Vierailimme jokin aika sitten Riot Gamesilla testaamassa ensi kesänä ilmestyvää Valorantia. Samalla haastattelimme pelin luovaa ohjaajaa David Nottinghamia, ja kysyimme, voitaisiinko pelissä nähdä myös suomalainen hahmo.


K

aikilla Valorantin sankareilla on oma taustatarinansa, johon kuuluu osana maa josta hahmo on peräisin. Esimerkiksi Phoenix on brittiläinen, kun taas Cypher tulee Marokosta. Sage on peräisin Kiinasta ja Viper Yhdysvalloista.

Koska peliin lisätään julkaisun jälkeen uusia hahmoja, kysyimme Nottinghamilta suoraan, voisiko jonkin tulevan hahmon alkuperämaa olla Suomi.

”Ehkä, mikä ettei. Yleisesti ottaen kun mietimme uusia hahmoja, haluamme pitää kiinni diversiteetistä. Luomisprosessin yhteydessä mietimme hahmon luonnetta ja olemusta ja vasta sen jälkeen sitä, mistä maasta hahmo voisi olla peräisin. Prosessi ei siis ala siitä, että päätämme lisätä peliin jostain tietystä maasta tulevan sankarin”, David Nottingham vastasi.

Nottinghamin mukaan Valorantin hahmot ja universumi ovat monipuolisia, mutta kaikki sankarit tulevat silti olemaan ihmisiä tai ainakin humanoideja. Esimerkiksi Overwatchista tuttua Winstonin kaltaista avaruusgorillaa ei Valorantin taistelukentillä siis nähdä.

”Hahmojen hitboxit eli ne alueet, joihin luodit voivat osua, ovat tärkeitä. Siksi on helpompaa, jos kaikki hahmot ovat suunnilleen saman kokoisia ja muotoisia”, Nottingham selitti.

Nottinghamin mukaan Riot Games haluaa miettiä luovia tapoja, joilla hahmojen taustatarinoita voidaan esittää pelaajille. Esimerkiksi Blizzardin tekemät Overwatchin hahmoja esittelevät lyhytanimaatiot ovat Nottinghamin mukaan kieltämättä upeita, mutta olisi tärkeää, että hahmoihin voisi tutustua paremmin myös pelin sisällä.

”Pelaajien pitäisi päästä tutustumaan hahmoihin ja niiden tarinoihin pelaamisen ohessa. Haluamme hyödyntää kaksisuuntaista systeemiä, jossa pelaajat eivät ainoastaan katso meidän tuottamaamme materiaalia, kuten videoita, vaan pääsevät kokemaan hahmot myös pelaamalla ja esimerkiksi keskustelemaan niistä yhteisön keskuudessa. Pelissä saattaa olla vaikkapa jokin sankarin sanoma pala dialogia, josta pelaajat voivat keksiä erilaisia syvempiä merkityksiä”, totesi Nottingham.

Nottinghamin mukaan on hyvin tärkeää, että jokainen pelaaja voi löytää Valorantin hahmojen joukosta itselleen sopivan ja oikealta tuntuvan hahmon myös sankarin taustatarinan puolesta: ”Haluamme, että hahmot edustavat kaikenlaisia ihmisiä. Emme tarkoita ainoastaan kansallisuutta, sukupuolta tai seksuaalista suuntautumista, vaikka nekin ovat toki tärkeitä.”

”Emme kuitenkaan halua tehdä esimerkiksi homoseksuaalia hahmoa vain sen takia, että peliin pitäisi saada väkisin homoseksuaali hahmo. Seksuaalinen suuntautuminen saattaa olla osa hahmon identiteettiä, mutta se ei saa määrittää koko sankarin olemusta”, Nottingham tiivisti.