UUSIMMAT

Lautapelit ovat nousseet huikeaan suosioon Kickstarterissa – Viime vuosi toi uuden ennätyksen

03.01.2018 12:02 | Muropaketin toimitus

Lautapelien joukkorahoituskampanjat nostivat jälleen suosiotaan vuonna 2017. Kickstarterissa rahoitetaan paljon enemmän lautapelejä kuin videopelejä ja niihin lahjoitetaan myös enemmän rahaa.

Joukkorahoituspalvelu Kickstarterisssa rahoitettujen videopelien lukumäärä on pysynyt jotakuinkin samana viimeiset kolme vuotta, mutta lautapelien suosio jatkaa kasvuaan. Polygon kertookin, että Kickstarterissa rahoitettiin viime vuonna onnistuneesti peräti 2106 lautapeliä, mikä on lähes 400 projektia enemmän kuin edellisenä vuonna. Videopeliprojekteja rahoitettiin onnistuneesti huomattavasti vähemmän, vain 358 kappaletta.

Myös lautapelien keräämät summat ovat kasvaneet. Siinä missä vuonna 2016 onnistuneet lautapeliprojektit keräsivät kaikkiaan 101,2 miljoonaa dollaria, vuonna 2017 summa kasvoi 137,77 miljoonaan. Summat perustuvat Polygonin laskelmaan Kickstarterin antaman viittellisen onnistumisprosentin perusteella, mutta kyse on tuntuvasta kasvusta, vaikka laskelma hieman heittäisikin.

Viime vuonna palvelussa rikottiin myös uusi ennätys, kun massiivinen lautaminiatyyripeli Kingdom Death: Monster 1.5 (kuvassa) kokosi palvelun kaikkien aikojen suurimman pelibudjetin, 12,39 miljoonaa dollaria. Nyt jo rahoittajille toimitettu ja omalla sivustollaan kaupattava lautapeli on myös Kickstarterin historian neljänneksi arvokkain projekti.

Poikkeuksellisen suuren budjetin keräsi loppuvuodesta myös toinen lautapeli, The 7th Continent, joka sai kokoon yli 7 miljoonaa dollaria.

Muropaketin uusimmat