Uusimmat

Legendaariselle NES-konsolille julkaistaan Japanissa uusi peli vuonna 2018

01.01.2018 18:20 Muropaketin toimitus

Famicom eli NES saa uuden räiskintäpelin 15 vuotta valmistuksen päättymisen jälkeen. Asialla on ennenkin legendaariselle konsolille retrohenkisiä pelejä suunnitellut RIKI-studio.

Harvalle konsolille julkaistaan peliä enää 35 vuotta julkaisun jälkeen, etenkin kun laitetta ei kaiken lisäksi ole valmistettukaan 15 vuoteen. Klassisen 8-bittisen Nintendon japanilaisversio Famicom saa kuitenkin uuden pelin vielä vuonna 2018.

Siliconeran mukaan Nintendon legendaarisimmalle konsolille ilmestyy uusi vertikaalinen räiskintäpeli Astro Ninja Man, jonka trailerin näet alta. Peliä kehittää parhaillaan RIKI-studio, joka on julkaissut viime vuosina pari muutakin NES-peliä, 8Bit Music Powerin vuonna 2015, sen jatko-osan vuonna 2017, sekä Kira Kira Star Night DX:n vuonna 2016. Bleeding Coolin mukaan kyseessä ei ole virallinen Nintendo-julkaisu, mutta se julkaistaan yhtä kaikki aidolla pelikasetilla.

Astro Ninja Manissa pelataan nimensä mukaisesti avaruusninjalla, joka kamppailee avaruudesta putoavaa rojua ja jopa kokonaisia planeettoja vastaan. Ninja voi myös kutsua rinnalle klooneja, kuten trailerilla esitellään.

Alunperin vuonna 1983 markkinoille tullut Famicom eli länsimaalaisittain NES on historian 12. myydyin pelikonsoli, jota myytiin parin vuosikymmenen aikana peräti 61,91 miljoonaa kappaletta maailmanlaajuisesti. Nintendon kotikonsoleista ainoastaan Wii on menestynyt paremmin.

Muropaketin uusimmat