Maailman suurin pelisivusto IGN ahdistelusyytösten keskellä – Osa työntekijöistä lopetti työnteon

14.11.2017 14:44 | Muropaketin toimitus

Pelisivusto IGN:n entistä toimittajaa syytetään seksuaalisesta ahdistelusta. Sivuston henkilöstöosastoa puolestaan syytetään asian vähättelystä ja vaitiolosopimukseen painostamisesta.

Maailman suurin pelisivusto IGN on päätynyt keskelle seksuaaliseen ahdisteluun liittyvää syytösvyyhtiä. Sivuston entinen työntekijä, nykyisin GameSpotille kirjoittava Kallie Plagge on syyttänyt entistä työtoveriaan, 15 vuotta vanhempaa Vince Ingenitoa itsensä ja erään toisen naistyöntekijän kuukausia jatkuneesta ahdistelusta.

Plagge syyttää Ingenitoa muun muassa ahdistavista ja suoraan seksuaalisista kommenteista. Lisäksi IGN:n henkilöstöosasto vähätteli hänen mukaansa ongelmaa, ja väitti hänen osallistuneen yhtäläisesti ”asiattomaan flirttailuun”. Plaggen mukaan hänet myös pakotettiin allekirjoittamaan lausunto asiattomasta käytöksestään potkujen uhalla.

Asiasta uutisoivan Games Industryn mukaan IGN:n sisällöntuottajat ovat julkaisseet lausunnon, jossa tuomitaan Ingeniton toiminta. Sivuston mukaan osa IGN:n työntekijöistä on myös kieltäytynyt työnteosta kunnes yhtiö esittää anteeksipyynnön Plaggen kohtelusta, kuten toimittaja Alanah Pearce toteaa Twitterissä. Ei ole selvää, jatkuuko työnseisaus vielä tänään.

Lausunnon mukaan sivuston toimituksella on käyty keskustelua johtajien ja henkilöstövastaavien välillä, ja Plaggen tapauksen hoitanut henkilöstövastaava ei enää nykyään ole yhtiön palveluksessa. Myös yhtiön johtaja Mitch Galbraith on kertonut medialle sähköpostitse, että yhtiö pyrkii jatkossa toimimaan paremmin turvallisen ja ahdistelusta vapaan työyhteisön luomiseksi.

Ingenito puolestaan on vastannut syytöksiin Twitterissä. Hän toteaa suoraan, että Plaggen syytökset eivät ole valhetta, ja toteaa tulkinneensa väärin heidän suhteensa. Ingenito myös kiistää Plaggen väitteen, että tämä olisi koskettanut kollegaansa seksuaalisten kommenttien yhteydessä.

IGN on kävijämääriltään maailman suurin pelimedia. Esimerkiksi eBizin raportin mukaan sivusto tavoitti viime heinäkuussa 20,5 miljoonaa uniikkia kävijää, mikä on peräti kolme miljoonaa enemmän kuin toiseksi suosituin sivusto GameFAQs.