Mass Effect: Andromedan DLC-laajennuksen huhuttiin peruuntuneen, EA kiistää väitteen

02.07.2017 10:41 | Muropaketin toimitus

Electronic Arts ja BioWare ovat vastanneet väitteisiin, joiden mukaan Mass Effect: Andromedalle suunnitellun yksinpelilaajennuksen kehitys olisi keskeytetty. Huhut olivat peräisin epäluotettavasta lähteestä.

Pari päivää sitten GameSpot kertoi erikoisesta huhusta, jonka mukaan Mass Effect: Andromedalle suunniteltu DLC-laajennus olisi peruttu. Huhu sai alkunsa itävaltalaisen kehittäjän Sinclair Networksin kerrottua sittemmin poistetussa Facebook-päivityksessä, ettei studio enää työstä Andromedan laajennusta. Samassa viestissä väitettiin, että koko pelisarja on laitettu joksikin aikaa hyllylle.

Mass Effectin kehittäjä BioWare ja julkaisija Electronic Arts ovat kuitenkin rientäneet oikaisemaan huhua. VG24/7:n mukaan EA on julkaissut lausunnon, jossa kiistetään minkäänlainen yhteistyö itävaltalaisen studion kanssa.

”Emme ole koskaan työskennelleet Sinclair Networksin kanssa, eikä heillä ole mitään tekemistä Andromedan kehityksen kanssa”, todetaan EA:n lausunnossa. Mass Effectin tuottaja Michael Gamble on lisäksi todennut alla olevassa twiitissä, ettei hän ole koskaan edes kuullut moisesta studiosta.

Vaikuttaa siis siltä, että Sinclair Networksin väite on täyttä potaskaa. Tämä ei kuitenkaan ole ensimmäinen kerta tänä keväänä, kun Mass Effect -sarjan kulisseista kuuluu kummia. Kuten toukokuun alussa kerroimme, ovat BioWaren Montrealin studion läheiset lähteet kertoneet studion kutistuneen ja monien työntekijöiden siirtyneen uusiin projekteihin. Tämänkin huhun mukaan Mass Effect -sarja olisi jäämässä joksikin aikaa tauolle.

Maaliskuussa ilmestynyt Mass Effect: Andromeda kuului ennalta vuoden odotetuimpiin peleihin, mutta se osoittautui pienoiseksi pettymykseksi. Peli julkaistiin tolkuttoman bugisena, ja se sai kritiikkiä paitsi tehtävien suunnittelusta ja liian vähäisistä uudistuksista, myös muun muassa tavastaan kuvata transsukupuolista pelihahmoa. Ei siis olisi ihme, jos pelisarjan seuraavaa peliä saataisiin jonkin aikaa odottaa.

Alta voit lukea Muropaketin arvostelu pelistä:

Arvostelu: Mass Effect: Andromeda on paikoin upea, mutta liian usein huttua