UUSIMMAT

Me Too -liike saapuu pelialalle: useita kehittäjiä syytetty julkisesti raiskauksesta ja seksuaalisesta ahdistelusta

29.08.2019 09:50 | Muropaketin toimitus

Muun muassa The Elder Scrolls -sarjan säveltäjää Jeremy Soulea syytetään raiskauksesta.

#MeToo-liike näyttää viimein rantautuvan myös pelialalle, sillä viimeisen kahden vuorokauden aikana on nähty useita julkisia syytöksiä raiskauksista ja seksuaalisesta ahdistelusta.

The Vergen mukaan kaikki sai alkunsa pelisuunnittelija Nathalie Lawheadin blogikirjoituksesta, jossa hän syyttää Star Wars: Knights of the Old Republic- ja The Elder Scrolls -pelien säveltäjää Jeremy Soulea raiskauksesta. Lawheadin mukaan raiskaus tapahtui vuonna 2008 Vancouverissa pelistudiolla, jossa häntä myös nöyryytettiin ja josta hänet lopulta irtisanottiin. Lawhead tuki syytöksiään julkaisemalla useita sähköposteja.

Lawheadin esimerkkiä seurasi pelisuunnittelija Zoe Quinn, joka syyttää puolestaan Night in the Woods -kehittäjä Alec Holowkaa pitkään jatkuneesta ahdistelusta.

”Olen vaiennut tästä melkein koko urani ajan, mutta en vain pysty siihen enää”, Quinn kirjoitti Twitterissä.

Night in the Woodsin toinen kehittäjä Scott Benson on kertonut studion uskovan Quinnin väitteitä, ja The Verge kertoikin sittemmin, että kehittäjät ovat katkaisseet yhteistyönsä Holowkan kanssa. Holowkan vierailu PAX West -pelitapahtumassa on myös peruttu.

Ensimmäisten avausten jälkeen useat muutkin kehittäjät, muun muassa Insomniac Gamesin käsikirjoittaja Mary Kenney ja roolipeliaktiivi Adelaide Gardner ovat jakaneet omat kertomuksensa Twitterissä. (Heidän kertomuksensa löytyvät linkkien takaa.)

Jää nähtäväksi, kuinka paljon ja millaisia syytöksiä Lawheadin ja Quinnin avausten vanavedessä vielä nähdään. The Verge sekä asiasta myös uutisoiva PC Gamer ovat tavoitelleet pelijulkaisijoita ja syytettyjä kehittäjiä lausuntojen toivossa, mutta toistaiseksi nämä eivät ole vastanneet.

Päivitetty 29.8.2019 klo. 13.27. Lisätty linkit Twitteriin ja Lawheadin blogikirjoitukseen. Poistettu tieto, että Adelaide Gardner olisi pelikehittäjä.

Muropaketin uusimmat