Metro 2033:n pohjalta on kehitteillä uusi elokuva

24.08.2019 17:52 | Muropaketin toimitus

Dmitry Glukhovskyn Metro 2033 -romaanin pohjalta on luvassa elokuva-adaptaatio. Saman kirjan pohjalta on luotu myös kehuttu Metro 2033 -peli ja sitä seurannut pelisarja, johon kuuluvat myös Last Light ja Exodus.

Elokuvan tuotantoyhtiö on venäläinen Gazprom Media, joka hankki elokuvaan yksioikeuden. Varietyn mukaan elokuvan ensi-ilta nähdään tammikuun ensimmäisenä päivänä vuonna 2022 ainakin Venäjällä, mutta mahdollisesti myös kansainvälisesti.

Metro 2033 kertoo Moskovan metrotunneleissa ydintuholta suojassa pysyneistä ihmisistä, jotka muodostavat vuosien kuluessa erilaisia ryhmittymiä maan alle. Tarinan päähenkilönä toimii nuori Artyom. Metro 2033:n maailma on vaarallinen, sillä säteilyn muovaamien mutanttien lisäksi eri ryhmittymät eivät tule keskenään toimeen ja metrotunneleissa käydään ainaista valtapeliä.

Metro 2033:sta yritettiin tehdä elokuvaa jo aiemmin MGM:n toimesta, mutta käsikirjoituksen kanssa ajauduttiin umpikujaan ja Metro 2033:n oikeudet palasivat Glukhovskylle. Toivoa sopii, että uusi projekti menee maaliin saakka.