Microsoft myöntää: ”Olemme jääneet Sonyn taakse”

23.10.2021 20:10 | Muropaketin toimitus

Xbox Game Studiosin pomo Matt Booty on myöntänyt, ettei Microsoft ole pärjännyt pelitarjonnan osalta Sonylle.

Kinda Funny Gamesin haastateltavana ollut Booty kehui Sonyn saavutuksia ja ennen kaikkea näiden omien studioiden tekemien pelien laatua. Hän toivookin, että Microsoft pystyy tarjoamaan enemmän vastaavanlaisia pelejä tulevaisuudessa Xboxin omistajille, ja ettei yhtiö ole onnistunut olemaan eturintamalla isojen hittipelien osalta niin kuin Sony.

”Mielestäni on olemassa tietyntyyppinen peli, joka luo odotuksia; josta tulee merkkipaalu. Se on peli, jota kaikki voivat pelata ja jossa on iso maailma, jossa viettää aikaa. Mielestäni tuollaiset pelit ovat tärkeitä. Ja se on selkeästi segmentti, jossa me emme ole olleet eturintamalla. Emme ole olleet sen suhteen 1:1 Sonyn kanssa”, Booty myöntää.

Hän lisääkin, että Microsoft on halukas kehittämään Sonyn tunnettujen pelien kaltaisia tuotoksia itsekin, joskaan ei kuvaillut näitä sen tarkemmin haastattelussa. Booty myös totesi, että Xbox-pomo Phil Spencer on hiljattain kommentoinut aikeistaan tehdä lisää studiohankintoja tulevaisuudessa, jotta yhtiön repertuaari kasvaisi myös jatkossa.

Microsoftin alaisuudessa on tällä hetkellä 23 studiota.