Microsoftin yrityskaupat tyrmäsivät Sonyn – Miljardiluokan isku markkina-arvoon

19.01.2022 18:01 Muropaketin toimitus

Sonyn markkina-arvo tippui päivässä lähes 20 miljardin euron verran, sillä Microsoft paljasti eilen hankkivansa Activision Blizzardin.

Microsoft paljasti eilen aikeensa ostaa Activision Blizzardin. Yrityskauppojen kauppasumma on noin 60 miljardia euroa, joka tekee hankinnasta pelialan suurimman. Microsoft viimeisteli viime vuonna edellisen peliyhtiöhankinnan, kun se osti Bethesdan. Kauppojen seurauksena Microsoftin omistukseen siirtyivät Bethesdan pelit, kuten esimerkiksi Doom ja Fallout.

Myös Activision Blizzard omistaa suosittuja pelejä. Muun muassa World of Warcraft, Diablo ja Call of Duty kuuluvat jatkossa Microsoftille. Microsoft kertoi, että se aikoo tuoda joitain pelejä saataville myös PlayStationille, mutta ei ole selvää, kuinka monet julkaisut tulevat olemaan yksinoikeuspelejä Xboxille ja PC:lle.

Epävarmuus näkyi välittömästi osakemarkkinoilla, sillä Sonyn osakekurssi kääntyi hurjaan laskuun. Sonyn markkina-arvosta katosi vuorokaudessa noin 17,6 miljardia euroa. Samaan aikaan muiden peliyhtiöiden, kuten esimerkiksi Square Enixin ja Capcomin, osakekurssit nousivat useilla prosenteilla. Sonyn markkina-arvon kutistumisesta kertoo GMW3-sivusto.

Sonyn osakekurssin romahtaminen katkaisi yhtiön 21-vuotisen pörssinousun. Sijoittajien suurin huolenaihe saattaa liittyä Call of Duty -pelisarjaan, jolle julkaistaan vuosittain uusi peli ja laajennuksia. Call of Duty tuottaa miljardeja euroja, eikä ole enää varmaa, nähdäänkö pelejä tulevaisuudessa Sonyn konsoleilla.

LUE MYÖS: Microsoft ostaa Activision Blizzardin – Kauppasumma lähes Suomen valtion vuosibudjetin verran