UUSIMMAT

Minecraftin alkuperäistä kehittäjää ei kutsuta pelin 10-vuotisjuhliin

29.04.2019 21:30 | Muropaketin toimitus | 2

Markus ”Notch” Persson myi Minecraftia kehittävän Mojangin Microsoftille vuonna 2014. Sittemmin Notch ei ole vaikuttanut pelin kehitykseen, eikä tätä nähdä edes pelin 10-vuotisjuhlissa.

Microsoft aikoo järjestää toukokuun 17. päivänä 10 vuotta täyttävää Minecraftia juhlistavan tapahtuman Mojangin studiolla Tukholmassa. Microsoft on kuitenkin vahvistanut Varietylle, ettei Notch ole tervetullut juhliin.

Syynä Notch kutsumatta jättämiseen ovat tämän julkisesti esimerkiksi Twitterissä esittämät syrjivät kommentit, jotka ovat olleet muun muassa transfobisia. Microsoftin mukaan Notchin mielipiteet ja kommentit eivät edusta Microsoftin, Mojangin tai Minecraftin linjaa.

Keskustelu

…Voi aikoja. Asian isää ei kutsuta juhlimaan tuotostansa koska ollaan asioista eri mieltä hänen kanssaan.

Vähän niin kuin tiedemaailma jättäisi Einsteinin kutsumatta kenttäteorian uuden aspektin vahvistavaan juhlaan mustan aukon löytymisen kunniaksi, koska joku ei pidä hänen aiemmista asenteistaan koskien tummaihoisia ja aasialaisia…

“His comments and opinions do not reflect those of Microsoft or Mojang and are not representative of ‘Minecraft,” a Microsoft spokesperson told Variety.

Persson, once an involved member of the video game development community, has increasingly ostracized himself with his Twitter comments, including comments about a “heterosexual pride day,” and that “it’s ok to be white.”

Pata kattilaa soimaa.

Minusta tuossa kirjoituksessa pahasti paistaa läpi rasismi valkoisia ja heteroita kohtaan. Miksei se olisi ok. olla valkoinen, jotka ovat toimineet viimeiset viisisataa vuotta teknisen kehityksen vetureina tai mitä vikaa olisi "heterosexual pride day"-ideassa, kun teollisuusmaissa (eli juuri niissä maissa jotka homouden ja transseksuaalisuuden ylipäätänsä sallivat) on syntyvyys laskussa ja faktaa lienee että suurin osa niiden transujen ja homojenkin vanhemmista lienevät heteroja…

Muropaketin uusimmat