Nintendo sensuroi taas suositun Twitch-pelaajan Mario Maker -tasoja – ”Tuntuu, että he vain vihaavat minua”

17.07.2019 11:50 | Muropaketin toimitus

Twitch-streameri GrandPooBear on jälleen Nintendon silmätikkuna, eikä se johdu edes hänen nimimerkistään.

Nintendo on tunnettu tiukoista käytännöistään esimerkiksi pelimodien kohdalla, mutta tuore Super Mario Maker 2 -peli on nimenomaisesti tarkoitettu pelaajien oman sisällön luomiseen. Siksi onkin yllättävää, että innokas Mario Maker -pelaaja GrandPooBear on joutunut jälleen ongelmiin japanilaisyhtiön kanssa.

Muutama vuosi sitten Nintendo poisti kaikki Twitch-streamaajan luomat tasot alkuperäisestä Super Mario Makerista, ja tämän päätöksen oikeat syyt jäivät lopulta mysteeriksi. Syyksi arveltiin sanan ”Poo” esiintymistä hänen nimimerkissään, mutta pelaaja kertoo saaneensa vahvistuksen, että siitä ei ole kysymys.

Nyt samat ongelmat näyttävät jatkuvan Mario Maker 2:ssa. Polygon nimittäin kertoo, että Nintendo on poistanut jälleen yhden saman pelaajan luomista tasoista, ilman mitään selkeää syytä.

Virallisessa sähköpostissaan Nintendo ilmoittaa syyksi ”asiattoman ja/tai vahingollisen sisällön”. GrandPooBearin taso ei kuitenkaan sisältänyt mitään arveluttavaa tai sääntöjen vastaista, kuten kuka tahansa voi alla olevalta videolta todeta. Päätöksestä ei voi valittaa, eikä Nintendon mieltä voi muuttaa, kuten streamaaja on aiemminkin huomannut.

”Jos Nintedo voisi osoittaa jonkin asian, joka tämän aiheutti, voisin mielelläni korjata sen”, GrandPooBear kommentoi Twitterissä. ”En tiedä yhtään mistä on kysymys, ja minusta tuntuu että he vain vihaavat minua.”

Nintendo ei ole vielä kommentoinut asiaa julkisesti.