“Onko pelien hinnoilla edes mitään väliä?” – Xbox-johtajan mielestä ei

08.10.2020 17:31 | Muropaketin toimitus

Xboxin markkinointijohtaja on pohtinut pelien kasvavien hintojen lisäksi sitä, onko niillä mitään väliä, jos pelit löytyvät Game Pass -palvelusta.

Eri pelijulkaisijat ovat viime aikoina kertoneet siitä, mihin hintaan ne tuovat markkinoille seuraavan konsolisukupolven pelejä. Esimerkiksi Take-Two, Sony ja Activision ovat paljastaneet, että heidän tuotteiden hinnat tulevat kasvamaan kymmenellä eurolla.

Xboxin markkinointijohtaja Aaron Greenberg ei suostunut tuoreessa haastattelussa vahvistamaan, tulevatko myös Microsoftin julkaisemat pelit maksamaan 70 euroa. Hän antoi ymmärtää, että hintojen nousulla ei ole merkitystä, sillä pelit tulevat löytymään tutulla kuukausimaksulla esimerkiksi Games Pass -palvelusta.

“Onko pelien hinnoilla mitään merkitystä, jos ne tulevat Game Pass -palveluun saataville heti julkaisupäivänä”, Greenberg kysyy.

“Pelien hinnoitteluun on todella vaikea vastata, sillä aiemmin jokainen peli tuli myyntiin kiinteällä hintalapulla varustettuna. Kun julkaisimme pelin Ori and the Will of the Wisps, tuli se saataville 30 euron myyntihinnalla. State of Decay puolestaan maksoi 40 euroa, ja tuomme Gear Tacticsin myyntiin 60 eurolla”, Greenberg totesi.

Greenberg jatkoi sanomalla, että Microsoft haluaa julkaista pelejään niin, että ne ovat pelaajien mieleen. Tähän liittyy Smart Delivery -ominaisuus, joka tarkoittaa sitä, että kun pelin ostaa kerran, joko digitaalisesti tai fyysisenä kopiona, sitä ei tarvitse ostaa enää uudelleen. Xbox Onelle hankitun pelin saa ilmaiseksi Xbox Series X:lle, kun se tulee saataville.

Asiasta kertoo Gamesindustry-sivusto.

Muropaketin uusimmat