Ostaako joku pelejä Google Stadialle? Cyberpunk 2077 -kehittäjien reaktio kertoo kaiken

23.04.2021 09:11 | Muropaketin toimitus

Tuoreessa sijoittajien tulostilaisuudessa CD Projektilta kysyttiin jättipelinsä myynneistä Google Stadialla.

Googlen pilvipohjainen pelialusta Stadia on hiipunut peliyleisön muistista vain puolitoista vuotta julkaisunsa jälkeen. Alkuvuodesta Google sulki omat pelistudionsa kokonaan, ja vaikka yhtiö vakuutteli pian että Stadialle on tulossa paljon pelattavaa, ei pelialusta ole tiettävästi mitään suurta suosiota saavuttanut.

CD Projekt -peliyhtiön tuorein sijoittajatilaisuus antoi vihjeen siitä, miten vähän Stadialla on pelaajia.

Comic Book kertoo, että studion johtotiimiltä kysyttiin suoraan, kuinka paljon hittipeli Cyberpunk 2077 on myynyt Stadialla, ja ensimmäisenä reaktiona oli naurunpurkaus.

”Emme voi tietenkään paljastaa sitä, mutta valtaosa PC:lle ja Stadialle merkityistä myynneistä tulee tietysti PC:ltä ja sellaisilta tärkeiltä alustoilta kuin Steam”, yksi johtajista selitti. ”Stadian myyntejä ei voi verrata sellaiseen isoon alustaan kuin Steam. Sen enempää en voi nyt sanoa.”

CD Projekt -pomojen reaktiosta voi varmaankin päätellä, että Cyberpunkin myynnit ovat jääneet Stadialla olemattoman pieniksi. Muidenkaan pelien menestyksestä alustalla ei ole tarkempaa tietoa, mutta kaikesta päätelle Stadia ei ole todellakaan ottanut tuulta siipien alle.