UUSIMMAT

Pandemic katosi Steamista ja muilta kauppa-alustoilta – Kehittäjät pitävät suut supussa

13.01.2022 23:11 | Muropaketin toimitus

Pandemic: The Board Game vedettiin pois myynnistä, eikä sitä voi enää ostaa Steamista. Se ei lisäksi ole enää saatavilla Google Play Storessa ja Apple App Storessa.

Suosittuun lautapeliin pohjautuva Pandemic: The Board Game on vedetty pois myynnistä Steamista ja monilta mobiilikauppa-alustoilta. Lisäksi se poistuu Microsoft Storesta ja Nintendo eShop -kaupasta ensi heinäkuun lopulla. Asiasta kertoo Comicbook-sivusto.

Peliä kehittävä ja julkaiseva Asmodee Digital ei ole selventänyt, miksi peli on vedetty myynnistä. Pandemicin Steam-sivulla kerrotaan, että peli on poistettu sen julkaisijan vaatimuksesta. Pandemicin ostaneet voivat yhä pelata sitä, ja useimmat kauppa-alustat takaavat, että pelin poistaneet pystyvät lataamaan sen itselleen uudelleen.

“Olemme työskennelleet yli neljä vuotta Pandemicin parissa, eikä päätös sen poistamiseksi saatavilta ollut helppo. Emme voi lukuisten eri syiden takia paljastaa, mistä on kyse”, kertoi yhtiön asiakaspalvelu.

Pandemic julkaistiin videopelinä vuonna 2018, ja se keskittyy haastavan pandemian peittoamiseen. Pelissä ihmiskunta on sukupuuton partaalla, ja pelaajat toimivat kulkutautien torjumisen ammattilaisina. Maailmaa yritetään pelastaa yksittäisiä kaupunkeja suojelemalla, tautien leviämistä estämällä ja parannuskeinoja tutkimalla.

Eurooppalainen videopelialan yritys Embracer Group ilmoitti aiemmin tänä vuonna, että se on ostamassa Asmodel Digitalin emoyhtiö Asmoden, joka julkaisee Pandemic-lautapelin lisäksi myös muita lautapelejä. On mahdollisuuksien rajoissa, että Embracer Group aikoo määritellä uudelleen, millaisena Pandemicia tullaan jatkossa myymään.

Muropaketin uusimmat