UUSIMMAT

PC:lle tulossa koko joukko kehuttuja lautapelejä: Pandemia, Munchkin, Gloom…

22.08.2018 07:00 | Muropaketin toimitus

Asmodee Digital on tarjonnut päivityksen tulevista lauta- ja korttipelien käännöksiin, joita yhtiö julkaisee lähiaikoina. Luvassa on sekä suoria käännöksiä että vapaita tulkintoja.

Lautapelien digitaalisiin versioihin erikoistunut Asmodee Digital on kertonut tulevasta julkaisuohjelmastaan, raportoi PC Gamer. Luvassa on lähiaikoina useiden suosittujen ja kehuttujen lauta- ja korttipelien julkaisuja PC:lle.

Jo kuluvan vuoden kolmannella neljänneksellä, eli oletettavasti ennen syyskuun loppua, saapuvat PC:lle käännökset lautapeleistä Pandemia ja Terraforming Mars, sekä korttipeleistä Lord of the Rings: The Living Card Game ja Bang! Jälkimmäinen on villin lännen korttipeli, jossa pelaajat asettuvat eri rooleihin ja kullakin on oma tapansa voittaa peli.

Loppuvuodesta luvassa taas on suora käännös Keith Barkerin humoristisesta korttipelistä Gloom (kuvassa), jossa on vähintäänkin omaperäinen idea: pelaajien tehtävänä on aiheuttaa pelaamalleen perheelle mahdollisimman kurja elämä ja saada heidät hengiltä mahdollisimman pahoilla miinuspisteillä. Gloomin on luvattu ilmestyvän sopivasti halloweenin aikoihin, ja vuoden loppupuolella näkee päivänvalon myös käännös Five Tribes -lautapelistä.

Ensi vuoden puolella Asmodeelta on luvassa hieman vapaampia lautapelisovituksia. Vuonna 2019 ilmestyy esimerkiksi kolmannen persoonan kauhupeliksi muuttuva Mansions of Madness, josta raportoimme jo aiemmin. Steve Jackson Gamesin suosittu ja lukuisia lisäosia poikinut Munchkin puolestaan sovitetaan dungeon crawler -tyyliseksi peliksi, ja omanlaisensa versio on luvassa myös Gloomhavenista.

Alta näet muutaman Asmodee Digitalin pelijulkaisun trailerin. Osa lautapelisovituksista on jo saatavilla mobiilialustoille.