UUSIMMAT

Final Fantasy Fanfest –matkapäiväkirja 3: Fanfestin viimeiset hetket

14.12.2014 14:00 Muropaketin toimitus

Aamulla aikaisin ja aivan liian pirteinä hyppelehdin hotellin aamiaisalueelle. En löydä tuttuja kasvoja enkä syrjäistä vapaata nurkkaa, joten uhraudun istumaan pöydän ääreen ihmisjoukon keskellä.

FFXIV:ään julkaistaan pian isompi päivitys, joka sisältää uuden luokan ja ammatin. Suunnittelen murojen äärellä valmiiksi, miten teen uuden hahmon Odin-palvelimelle, jossa uudet ystävänikin pelaavat. Tosin päivityksen aikana tietenkin kaikki pelaavat hinkkaavat uutta ammattia, joten luolastoihin ei välttämättä pääse ihan helposti. Serveritkin ovat varmasti tukossa. Siinä vaiheessa kun ajatusjuoksuni lähentelee Piisamirotan maailmanlopun sitaatteja, ymmärrän tarvitsevani lisää kahvia.

Silmäkulmastani huomaan, että viereeni istuu mies, joka puhuu ruotsia ja näyttää ihan Wil Wheatonilta. Mietin hetken, millä todennäköisyydellä kyseessä on Star Trek -legendamies ja millä todennäköisyydellä hän osaa ruotsia. Pääsen siihen lopputulokseen, että kyseessä on eri tyyppi enkä pyydä nimikirjoitusta.

Pian tanskalaiset journot hiipivät epävarmoin askelin ruokalaan ja viittoilen heidät pöytääni. Eräs miehistä haluaa tietää, millä hahmoluokalla kannattaa aloittaa Final Fantasy XIV:n pelaaminen, jos haluaa saada kattavimman kuvan pelistä. Pohdin pitkään vastausta ja huomautan miehelle, että hahmon voi kouluttaa vaikka kaikkiin luokkiin ja ammatteihin, jos siltä tuntuu. Hän selvästi yllättyy vastauksestani ja ilmoittaa kovaan ääneen aloittavansa seikkailun heti maanantaina.

Kun kaikki ovat saaneet tarpeeksi kahvia, lähdemme leikkimään turisteja Lontoon nähtävyyksille. Matkasta tulee pituudeltaan lyhyehkö, sillä kaikki on kuvattava. Siinä vaiheessa kun löydämme Sherlock Holmes -baarin, ymmärrämme, että matkamme ei mitenkään voi jatkua kapakan ohi – ainakaan ilman kuvia. Muutama kuva kaljahanoista, ja miehet haluavat testata, miltä Watson’s Wallop maistuu.

Kello lähentelee pelottavan nopeasti lähtöaikaa. Loppupakkaus, huoneiden luovutus ja halausten vaihtaminen tapahtuu kiireessä ja huomaan olevani taas yksin. Taksimatkalla Gatwickin asemalle mietin, miten upea yhteisö Final Fantasy –pelien ympärille onkaan kasvanut. Ihmettelen miksi Suomessa ei ole yhtä tiiviitä yhteisöjä kuin Ruotsissa. Pohdin tulevaa päivitystä ja toivon, että Square Enix järjestäisi lisää samanlaisia tapahtumia.

FFXIV FanFest oli aivan uskomaton tapahtuma. Pelaajien yhteisöllisyys ja ystävällisyys yllätti. Suuri osa tapahtumaa meni jonottaessa, mutta en kuullut yhtäkään valitusta. Tietenkin matka sai kesähorrosta viettäneen sisäisen FFXIV-hirviöni heräämään ja tiesin, että viettäisin taas lukemattomia tunteja Eorzeassa PS4-ohjain kädessäni.

 

Square Enix järjesti marraskuussa Lontoossa Final Fantasy XIV FanFest –tapahtuman.

Lisätietoja: http://ffxiv-fanfest.com/eu/uk/index.php

Lisätietoja: http://www.finalfantasyxiv.com/

 

Lisää aiheesta

Final Fantasy I & II: Dawn of Souls (GBA) 

Final Fantasy IX (PSX) 

Final Fantasy VIII (PSX) 

Final Fantasy XIV A Realm Reborn (PC, PS3, PS4) 

Final Fantasy XIV ja kaikkien aikojen harhaanjohtavin Game of the Year -versio 

Final Fantasy XIV: Heavensward – ensikosketus ja paljastuksia

Hullu mies kertoi koko Final Fantasy 7:n tarinan uusiksi LittleBigPlanetissa 

Lightning Returns: Final Fantasy XIII (PS3, Xbox 360) 

 

Final Fantasy Fanfest –matkapäiväkirja 1: viimeinen fantasia kutsui Lontooseen

Kaikilla eeppisillä seikkailulla on alkunsa ja loppunsa. Matkani Lontooseen Final Fantasy XIV FanFestiin alkaa sateisena iltapäivänä Helsinki-Vantaan lentokentältä. Tepastelen ajatuksissani passintarkastusalueelle kiinalaisen perheen perässä. Kun on vuoroni mennä tiskille ojentamaan passi, huomaan että rajavartiolaitoksen työntekijät ovat uskomattoman pelottavan näköistä porukkaa.

Final Fantasy XIV Fanfest –matkapäiväkirja 2: ihmismassoja ja jonotusta

Alkupuheen ja Heavensward-lupauksien jälkeen suuntaamme Market Wardille, joka on aivan täynnä ihmisiä. Kahden tunnin jonottamisen jälkeen ymmärrämme, että eihän tästä tule mitään ja pitäisi varmaan syödä jotain. Onneksi Joanna osaa neuvoa, että Square Enixin nettikaupasta saa ihan samoja pehmoleluja, joita shoppailutorilla on myynnissä.