Aerofly FS lennättää nautinnollisesti Alppien taivaalla (PC)

02.06.2016 17:00 | Jukka O. Kauppinen

Aerofly FSTekijä: IPACS
Julkaisija: IPACS
Testattu: PC Windows 7, Intel Core i5 3,4 GHz, 8 Gt muistia, GeForce GTX 760
Saatavilla: PC, Mac
Laitevaatimukset: PC Windows XP tai uudempi, tuplaydinprosessori, 2 Gt muistia, 512 Mt näytönohjain, 24 Gt levytilaa
Pelaajia: 1
Muuta: Ladattava peli, hinta 36-40 euroa (verkkokauppa, Steam)
Pelin kotisivu: Aerofly FS
Arvostelija: Jukka O. Kauppinen

aeroflyfs_arv_04

 

Erinomaisen radio-ohjattavia lennokkeja mallintavan Aerofly RC –simulaattorin tehnyt IPACS on luonut persoonallisen lentoseikkailun, jossa lennetään suurella sydämellä Sveitsin Alppien keskellä.

Miellyttävä lentosimulaattori tarjoaa peruskokoonpanossaan kahdeksan lentokonetta ja vaikuttavan lohkaisun Sveitsin maisemista mahtavine vuorineen, vuoristojärvineen ja kylineen.

Pelialue koostuu yli 41 000 neliökilometrin alueesta, joka on mallinnettu satelliittidatan perusteella metrin tarkkuudella. Jos olet siis haaveillut joskus suuntaavasi ihmettelemään Sveitsin vuoria, niin Aerofly FS:llä on kätevää tutustua paikkoihin etukäteen. Jos et, niin sitten vain nauttimaan virtuaalimaisemista, sillä kyllähän näitäkin katselee.

Aerofly FS

Simulaattori on sympaattinen ja kevyehkö. Siinä ei selata tarkistuslistoja, vaan työnnetään kaasu eteen ja noustaan ylös. Kevyistä proseduureista huolimatta itse lentäminen maistuu kuitenkin oikein hyvältä. Säätilat vaihtelevat, pilvet vaeltavat taivaalla ja purjelentäjä saa etsiä maukkaita alppinostoja. Touhussa on elämisen maku.

Fysiikkamallinnus on riittävän hyvä, jotta se antaa lentämiseen sopivaa haastetta ja tuntumaa. Samalla lentokoneeseensa voi asettaa myös niin hyvät apupyörät, että sen uskaltaa antaa satunnaisemmankin lenturin käsiin. Yksinkertaisimmillaan lentäminen on todella vaivatonta. Antaa toisten nauttia maisemista kaikessa rauhassa – ja lennetään itse sitten yöllistä taitolentoa.

Simulaattorin peruskonevalikoima kattaa kahdeksan lentokonetta ilmailuharrastuksen eri peruspilareista. Cessna 172 ja Jodel Robin DR 400 ovat miellyttäviä jokapaikanjuhtia, joilla kelpaa nauttia matkalennosta. Pitts S-2B ja Extra 300 LX lennättävät vauhdikkaammin ja ketterämmin, kuten kotimaistenkin lentonäytösten vierailijat muistavat. Taitolentokoneet kieppuvat villisti myös simulaattorissa, mutta myös vaativat lentäjältään Cessnaa enemmän tarkkaavaisuutta.

Purjelentäjiä muistetaan Discus bM- ja Swift S1 –koneilla. Molemmat ovat niittäneet mainetta purjelentokilpailuissa ja Discusin moottori antaa virtuaalipurjelentäjällekin ylimääräistä turvaa nostojen haetuttaessa itseään. Swift on puolestaan täysiverinen taitolentopurjekone, jolla harvalla on mahdollisuus lentää tosielämässä – konetta kun valmistettiin vain 30 kappaletta.

Aerofly FS

Aerofly FS

Pakan erikoisimmat ässät ovat McDonnell Douglas F/A-18 Hornet, jolla lennetään niin Suomen kuin Sveitsinkin ilmavoimissa. Tällä kelpaa tutustua pikavauhdilla Sveitsiin. Vähän hitaampaa kyytiä tarjoaa toinen sotakone, Sopwith F1 Camel, joka lennättää ohjaajaansa hitaasti ja sitäkin vaarallisemmin.

Aerofly FS:n konevalikoimaa voi lisäksi laajentaa muutamalla erikseen myytävällä konetyypillä, joita ovat muun muassa toisen maailmansodan klassikkohävittäjä Chance Vought F4U ja kaksimoottorinen matkalentokone Beechcraft Duchess.

Kaikessa yksinkertaisuudessaan Aerofly FS tekee hyvin sen mitä tekee. Sitä on kiva ja helppo lentää, eikä vastaavaa lentokokemusta löydä muista simulaattoreista.

Simulaattorikehittäjä IPACS on tehnyt omannäköisensä, toimivan lentopelin, joka sopii erinomaisesti mukavaa peruslentämistä ja pieniä pelillisiä haasteita kaipaavalle virtuaali-ilmailijalle. Koukuttuneemmille on tarjolla muutamia lisäkoneita, kuten F4U Corsair ja Beechcraft Duchess, 12-15 euron kappalehintaan.

 

Aerofly FS

 

Lisää aiheesta

aeroflyRC7 (PC)

Digital Combat Simulator: Bf 109 K-4 Kurfürst (PC)

Digital Combat Simulator: Hawk T.1A (PC)

IL-2 Sturmovik: Battle of Stalingrad (PC)

War Thunder (Linux, Mac, PS4, PC)

Wings! Remastered Edition (PC)

Muropaketin uusimmat