Uusimmat

Ampu-Tea (PC)

20.08.2014 18:00 Kalle Lounela

Tekijä: ProjectorGames
Julkaisija: KISS ltd
Testattu: PC Windows 7 64-bit, AMD Phenom II X4 965 3,41 GHz, 8 Gt muistia, NVIDIA GeForce GTX 760
Saatavilla: PC
Laitevaatimukset: Windows XP tai uudempi, 1,6 GHz prosessori, 1 Gt muistia, DirectX 9 -näytönohjain
Pelaajia: 1
Muuta: Ladattava peli; hinta 4,99€ (Steam)
Pelin kotisivu: http://projectorgames.net
Arvostelija: Kalle ”HCJorma” Lounela

 

Kätesi on jouduttu amputoimaan ja olet saanut sen paikalle mekaanisen proteesin. Eräänä kuumana kesäpäivänä isäsi kurkkua alkaa kuivaamaan. Pitäisi tehdä teetä, mutta oletkin astetta hurjempi veijari ja päätät käyttää toimivan kätesi sijaan uutta robottihirvitystä. Puolen minuutin jälkeen pöydällä ei olekaan enää mitään mistä juoda.

Englantilainen aamupala…

Ampu-Tea on ottanut Surgeon Simulatorin idean ja siirtänyt sen englantilaiseen keittiöön. Teknisesti maisemanvaihdos on kaiken lisäksi tehty todella amatöörimäisesti: etenkin näytönohjaimen käyttö on optimoitu enemmän munanpaistoon kuin pelaamiseen. En valita, koska ilmaisen saunan ohessa sain vatsani täyteen kokkelia ja tämä kaikki onnistui ilman koneelta nousemista.

Koneen huutaessa hoosiannaa jatkoin toivotonta räpellystä metallisten sormieni kanssa. Teepussin nostaminen tuotti suurimman päänsäryn, koska onnistuminen oli kiinni vain tuurista ja kärsivällisyydestä. Lopulta hien jo valuessa valtoimenaan olin saanut kupillisen kuumaa valmiiksi tarjoiltavaksi. Nostaessani tarjotinta hipaisin pöydän kulmaa robottikädelläni, joka rupesi pyörimään peliin kuulumattomalla tavalla ja meni lopulta rikki. Olin epäonnistunut viimeisessä osuudessa. Minulle tuli aika tyhjä olo, vaikka olinkin juuri syönyt.

… on parempi ilman kuppia kuumaa

Julkaisijan omaava indiepeli, joksi peli Steamin myyntisivuilla on määritelty, oli hermoja raastavin kokemus pitkään aikaan. Häviäminen ei tässä tapauksessa ollut todellakaan hauskaa, koska hyvin usein se johtui käden kököstä liikkumismekaniikasta tai naurettavista käden hajottavista bugeista. WTF–tunnetta ei voi tavoitella äärimmäistä tarkkuutta vaativassa pelissä vioilla, jotka rikkovat koko pelin. Jos idea olisi ollut omaperäinen, olisin voinut katsoa joitakin suurempia vikoja läpi sormien, mutta Surgeon Simulator teki tämän jo hyvän aikaa sitten.

 

Lisää aiheesta

Killer is Dead (PS3, Xbox 360)

Lords of Football (PC)

Surgeon Simulator Touch (iOS)

The Stanley Parable (PC)

Tokyo Jungle (PS3)

Unfinished Swan (PS3)