Uusimmat

Arvostelu  Cyberpunk 2077 ansaitsee Phantom Libertyn myötä vihdoinkin viidennen tähtensä

02.10.2023 08:30 Ilari Hauhia
Cyberpunk 2077: Phantom Liberty

Kuva: © CD Projekt Red

Cyberpunk 2077 aiheutti muutama vuosi sitten pelaajakansalle pettymyksen, kun sinällään toimiva roolipeli ei täyttänytkään kaikkia lupauksia, jotka CD Projekt Red oli siitä antanut. Nyt lukuisten päivitysten ja Phantom Liberty -laajennuksen myötä Cyberpunk 2077 on vihdoin alkuperäisen vision tasolla.


Life of PJulkaisupäivä: 26.9.2023
Studio: CD Projekt Red
Julkaisija: CD Projekt Red
Saatavilla: PC (Windows, testattu), PlayStation 5 & Xbox Series X/S
Pelaajia: 1
Ikäraja: K18
Peliä pelattu arviota varten: 20 tuntia


Pelasin Cyberpunk 2077:ää jo ennen pelin virallista julkaisua ennakkoversiolla, josta puuttui monia ongelmia korjannut ensimmäisen päivän päivitys. Vaikka CD Projekt Redin peli kärsi lukuisista teknisistä ongelmista, eikä se suoranaisesti vastannut studion korkealentoisia lupauksia, nautin ajastani Night Cityssä silti huomattavan paljon.

LUE MYÖS: Arvostelu Cyberpunk 2077 on yksi kaikkien aikojen parhaista peleistä, mutta ei silti ansaitse viittä tähteä ainakaan vielä

Nyt, noin kolme vuotta myöhemmin, lukuisten pienempien päivitysten sekä tuoreiden 2.0-päivityksen ja Phantom Libertyn myötä, Cyberpunk 2077 tuntuu vihdoin valmiilta peliltä. Tekniset ongelmat on korjattu, ja peli on saanut runsaasti lihaa luidensa ympärille.

Cyberpunk 2077:n ilmaiseen 2.0-päivitykseen kuuluvat muun muassa uusitut kykypuut, paranneltu cyberware, ajoneuvojen välinen taistelu ja parannukset tekoälyn toimintaan taistelutilanteessa, uusitut polisiit, UI- ja UX-parannukset, tavaroita koskevat muutokset sekä uudet radiokanavat.

Phantom Liberty -laajennukseen kuuluvaa maksullista lisäsisältöä ovat puolestaan uusi Dogtown-alue, tarinallinen sisältö sekä uudet tehtävät ja pomotaistelut, dynaamiset airdropit ja ajoneuvotehtävät, kokonaan uudet tavarat ja Relic-kyvyt, ajoneuvojen ohjukset sekä tasoon 60 nostettu tasokatto.

Cyberpunk 2077: Phantom Liberty

Kuva: © CD Projekt RED

Parannukset ulottuvat näin ollen suurelta osin myös uuden tarinallisen sisällön ulkopuolelle ja näkyvät kaikkialla. Joten mikäli mitenkään mahdollista, kannattaa koko Cyberpunk 2077 aloittaa puhtaalta pöydältä.

Jos pelin ehti läpäistä edellisen kerran julkaisun yhteydessä, lienee tarinakin hiipunut jo ainakin osin unohduksiin, ja tarjolla on uudenveroinen kokemus, jota ei kannata jättää väliin. Dogtownin alue tosin tulee saataville vasta myöhemmin pelin tarinan aikana, joten mikäli pelin aloittaa alusta, kannattaa varata riittävästi aikaa siihen, että kokonaan uuden sisällön pariin pääsee hyppäämään.

Dogtownin tarina alkaa, kun NUSin presidentti tekee hätälaskun Night Cityn omavaltaiselle Dogtownin alueelle. Pelaaja värvätään presidentin salaisen palvelun jäseneksi pelastusoperaation tueksi. Samalla pelaaja tutustuu kahteen tärkeään uuteen hahmoon, jotka ovat hakkeri Song So-Mi (Christine Minji Chang) sekä agentti Solomon Reed (Idris Elba). Molemmat näyttelijät hoitavat keskeiset roolinsa kunnialla maaliin saakka, ja myös Keanu Reeves tekee palun Johnny Silverhandin saappaisiin.

Cyberpunk 2077: Phantom Liberty

Kuva: © CD Projekt RED

Tarinaa sen enempää paljastamatta Phantom Libertyn tarinankerronta on jopa parempaa kuin pääpelin tapauksessa, ja se yhdistelee onnistuneesti energiaa ja toimintakohtauksia aidosti koskettaviin hetkiin. Night City on metropoli täynnä iloa ja suruja, poliittista kieroutta, rakkautta ja väkivaltaa. Phantom Libertyn tarina tarraa pelaajan mukaansa aidosti. Matkan varrella joutuu tekemään myös hankalia päätöksiä, jotka laittavat parhaankin moraalisen kompassin koetukselle.

Mikäli laajennuksen päätarina alkaa tuntua liiankin raskaalta, kannattaa viettää hetki mukaan lisättyjen sivutehtävien parissa. Silloin tarjolla on runsaasti kevyempää sisältöä ja hauskanpitoa, joka antaa sopivasti vastapainoa päätarinalle. Phantom Liberty on mittava laajennos, ja jo sen pelkkään päätarinaan saa helposti upotettua 15 uutta pelituntia. Muun lisäsisällön kanssa määrä kasvaa vielä suuremmaksi.

Cyberpunk 2077: Phantom Liberty

Kuva: © CD Projekt RED

Kolme vuotta sitten Cyberpunk 2077 ei ansainnut vielä viittä tähteä, vaikka henkilökohtaisesti nautinkin pelistä hyvin paljon sen vioista ja puutteista huolimatta. Phantom Libertyn myötä Cyberpunk 2077 on vihdoin valmis paketti, joka palaa hakemaan viidennen tähtensä.

Innokkaimmat pessimistit löytävät pelistä varmasti edelleen vikoja ja puutteita, mutta ainakin omissa silmissäni peli lunastaa vihdoin sitä kohtaan vuosia sitten asetetut valtavat odotukset. Mikäli Cyberpunk 2077 oltaisiin julkaistu siinä kunnossa kuin se nyt on, olisi peli jäänyt varmasti historiaan yhtenä onnistuneimmista roolipeleistä – tai sellainen se ainakin itselleni on.

Jos Cyberpunk 2077:n on jo ehtinyt kokea aiemmin, kannattaa pelille antaa laajennuksen ja päivitysten myötä uusi mahdollisuus. Mikäli peli on jäänyt välistä, on nyt paras hetki koskaan napata rauhassa kypsynyt roolipeli käteen ja nauttia Night Cityn tarjoamista seikkailusta.

CYBERPUNK 2077: PHANTOM LIBERTY

Arvosana: 5/5

”Phantom Libertyn myötä Cyberpunk 2077 lunastaa vihdoin ne valtavat odotukset, joita siltä vuosien ajan odotettiin.”

Suosittelemme

Ilari Hauhia

”Olen ollut mukana Muropaketin toiminnassa vuodesta 2016 saakka ja osallistun nykyään peli-, tietotekniikka- ja mobiiliaihealueiden uutisointiin sekä peli- ja laitetesteihin. Pelien osalta rakastan erityisesti kilpailullisia moninpelejä, mutta niiden ohella pelaan laajasti kaikkien genrejen edustajia. Tietotekniikan ja mobiililaitteiden osalta erityisesti uusia innovaatioita esittelevät laitteet ovat omaan mieleeni.”

Muropaketin uusimmat