Blazing Angels: Squadrons of WWII -ennakko (Xbox)

20.09.2005 00:00 | Muropaketin toimitus

Blazing Angels on Xboxille yksinoikeudella julkaistava ilmataistelupeli. Se sisältää 20 tehtävää, jotka kattavat kaikki toisen maailmansodan kuuluisimmat ja suurimmat ilmataistelut, kuten taistelun Englannista Saksan Luftwaffea vastaan.

Pelissä on 45 erilaista lennettävää konetta jenkkien, englantilaisten, japanilaisten ja saksalaisten hangaareista. Lentää voi koneen ulkopuolisesta kuvakulmasta tai sitten ohjaamosta kuvattuna. Jokaisen koneen ohjaamo on tarkasti mallinnettu aidon esikuvan mukaiseksi. Lentomalli on kuitenkin selkeästi arcadea eikä simulaatiota.

Testatussa ennakkoversiossa taisteltiin keskellä Pearl Harborin taistelua, jossa taivas oli täynnä ilmatorjuntatulta sekä japanilaisia ja amerikkalaisia koneita. Pelaaja ei lennä yksin, vaan mukana on myös siipimiehiä. Demossa kiinnitti huomiota taisteluiden näyttävyyden lisäksi pelikentän todella suuri koko.

Jotta toiminta ei keskeydy ilmassakaan, pelissä on hämmentävä korjausmahdollisuus kesken lentämisen. Tähän on syynä pelihahmon ystävä, eräänlainen mekaanikkonero, joka on muuttanut pelaajan koneen osittain itsestään korjautuvaksi. Onneksi tämä älyttömyys tukee pelaamista eikä häiritse kuin ideatasolla.

Peli tukee myös verkkopeliä Livessä tai nelinpeliä jaetulla ruudulla. Moninpeli ei ole pelkkää ilmataistelua, sillä mukana on myös tehtäväpohjaisia moninpelimuotoja.

Miika Huttunen

Tekijä: Ubisoft Romania
Julkaisija: Ubisoft
Testattu: Xbox
Tulossa: Xbox, 25.11.2005
Pelaajia: 1-16
Pelin kotisivu: ubi.com