UUSIMMAT

Bloodforge (Xbox 360)

24.05.2012 15:00 | Tero Lehtiniemi

Tekijä: Climax
Julkaisija: Microsoft
Testattu: Xbox 360
Saatavilla: Xbox 360
Pelaajia: 1
Pelin kotisivu:http://bloodforgethegame.com
Arvostelija: Tero Lehtiniemi

ga

Bloodforge erottui ensimmäisen trailerinsa perusteella edukseen Xbox Liven kesäkampanjan Minecraftien, Fable Heroesin ja vastaavien joukosta. Suoraan pystymetsästä ilmestynyt, verinen ja vauhdikkaan näköinen toimintaseikkailu herättikin välittömästi mielenkiinnon.

Positiiviset ensivaikutelmat osoittautuvat harvoin pettymyksiksi, mutta poikkeus vahvistaa säännön. Bloodforge on kuin humalatila ilman ikävää sosiaalisuutta ja hyväntuulisuutta: se on pelkästään kompurointia ja krapulaa.

Bloodforgen alkuasetelma on teoriassa ihan lupaava: päähenkilö on kelttiläinen tarusankari Crom, jonka sama nimi Conan-barbaarin jumalan kanssa ei suinkaan ole sattumaa. Pelin tarina alkaa, kun metsästysreissulta saapuva Crom huomaa kotikylänsä joutuneen demonien hyökkäyksen kohteeksi. Vaimo lahdattuna ja kaikki maallinen omaisuus tuhkana Cromilla on mielessään vain yksi asia: kosto jumalille. Tästä alkaa verinen tuhon ja demoninruhojen kylvö pitkin mitä moninaisempia maisemia.

Ihan kiva idea ja tätä nykyä on kerennyt jo tottumaan laadukkaisiin toimintaseikkailuihin. Siksi onkin suorastaan ihme kuinka päin helvettiä Bloodforge on onnistuttu ryssimään jokaisella osa-alueella. Peli, erityisesti liekkien kaltaiset erikoisefektit, näyttävät karseilta, animaatio on tökkivää eikä Cromin liikkeisiin meinaa saada kunnollista otetta. Päivitettävät aseet, taisteluliikkeet sun muut perusasiat kyllä ovat mukana, mutta arvatkaapa kiinnostaako, kun pelaaminen on henkistä vuohenkallon tunkemista takaluukkuun?

Kaiken tämän kruunaa kamera, jonka toteutus on ehkä lajityypin historian surkeimpia: sen sijaan että kamerakulma olisi esimerkiksi lukittu kiinteään kulmaan (mikä sekin on perseestä), kamera seuraa millintarkasti mukana Cromin heiluessa ja liikkuessa. Lopputulosta on hieman vaikea selittää, mutta hyvä esimerkki kokemuksen aiheuttamasta olotilasta voisi olla humalatila, jossa jalat eivät kanna eikä katse pysy kohdistettuna.

Näillä eväillä Bloodforgea ei lupaavasta ensivaikutelmasta huolimatta ja varsinkaan sen takia voi suositella yksinkertaisesti kenellekään. Se on ruma, laiskasti tehty peli joka aiheuttaa pelaajalleen fyysisesti ja henkisesti pahan olon.

Oikeasti, mitä Climaxilla oikein ajateltiin kun tällainen torttu päästettiin ulos? Hyi helvetti.

(Toim. huom. epäilemme vakavasti, että ainoa keino hankkia Bloodforge on tulla hakkeroiduksi niin, että hakkerit ostavat sen sinun puolestasi. Näin kävi myös Lehtoselle. Lue koko dramaattinen tarina!)

 

Lue myös

Civilization V: Gods & Kings -ennakko (PC, Mac)

Diablo III (Mac, PC)

Disgaea 4: A Promise Unforgotten (PS3)

Prototype 2 (PS3, Xbox 360)