Brilliant Hamsters! (3DS)

04.09.2014 16:15 Muropaketin toimitus

Tekijä: Hi Corporation
Julkaisija: Bergsala
Testattu: Nintendo 3DS
Saatavilla: Nintendo 3DS
Pelaajia: 1
Pelin kotisivu: Brilliant Hamsters!
Arvostelija: Daniela Wnuk

 

Koska isi ei ikinä ostanut minulle ponia, hommasin virtuaalisen hamsterin. Allergiset ja astmalapset saavat harvoin lemmikkiä, varsinkaan sellaista jolla olisi turkki ja pörröinen maha. Onneksi on Brilliant Hamsters, joka on nykyajan hieman päivitetty versio tamagotcheista. Mutta ovatko häikäisevät jyrsijät yhtä koukuttavia kuin nuo 90-luvun japanilaiset taskulemmikit?

Alussa ollaan suurien kysymysten äärellä: haluanko venäjänkääpiö- vai roborovskinkääpiöhamsterin? Naaras vai uros? Ennen suuria valintoja tulevalle lemmikinomistajalle tarjoillaan hamsteriyksilöstä tarkempia tietoja. Yksi on syöppö, toinen aktiivinen, kolmas puolestaan oikein hyväkäytöksinen. Lopullisen päätöksen tehtyäsi on aina opetella kuinka karvapallosta huolehditaan.

Mitä hamsteri kaipaa?

Hamsteria pitää ruokkia, häkkejä putsata ja hieman todellisuudesta poiketen tarvitsevat nämä karvapallot myös rapsutuksia. Jokaisella jyrsijällä on omat mieltymyksensä siihen, mistä niitä pitää rapsuttaa ja mitä ruokia ne syövät – eiväthän kaikki voi pitää pinaatista tai maharapsutuksista.

Jos ruoka maittaa, ilmestyy näytölle teksti: ”Om nom nom.” Tosin ruokavalion kalorimäärää kannattaa pitää silmällä, sillä pikkukarvapallo voi sairastua väärällä dieetillä. Vastaavasti liian kauan likaisena ollut häkki saattaa johtaa pikkuisen sairastumiseen.

Häkin siivous käy muuten niin, että molemmilla näytöillä näkyy siivottava kohde, ja siinä olevat suttuiset kohdat pitää hinkata kosketusnäytöllä puhtaaksi. Putsattavia esineitä voi liikutella tatilla. Syömisen ja häkin puhdistamisen jälkeen, kun hamsteri kaipaa rapsutuksia, tarvitaan taas kosketusruutua. Itse hamsteria ei ohjailla lainkaan.

Muotitietoiset hamsterit pukeutuvat vain kukkahattuihin ja liian tiukkoihin paitoihin

Hyvästä huolenpidosta ansaitaan tähtiä, joilla voi sitten hemmotella jyrsijää asusteilla sekä vaatteilla ja myöhemmin mahdollisesti uudella häkillä. Mitä enemmän hamsteria hoitaa, sitä enemmän shoppailuvaihtoehtoja kauppaan ilmestyy. Jokainen jyrsijähän palaa halusta saada päälleen villapaidan ja kukkahatun.

Taustalla soi koko ajan hyvin geneerinen syntikkamusiikki ja kuvaruutu on täynnä sahalaitoja, mutta itse hamsteri näyttää yllättävän todenmukaiselta. Ruokinta, siivous ja rapsutukset on kuitenkin nähty ensimmäisen kerran jälkeen, ja puuhastelu muuttuu ärsyttäväksi. Vaatteiden, hattujen tai pisamien hankkiminen ei ole tarpeeksi suuri kannustin jatkaa peliä eteenpäin… Mutta 20 vuotta sitten olisin saattanut tykätä omasta häikäisevästä hamsterista.

 

Lisää aiheesta

3DS-pelit testissä – mitä konsolin alkuvaiheen pelit tarjoavat?

E3dome: kuvissa Nintendogs + Cats

Kinectimals: Now with Bears! (Xbox 360)

Nintendogs (DS)

Nintendogs -ennakko (DS)

Purr Pals (DS)