Command Ops: Highway to the Reich (PC)

19.09.2013 19:00 Leevi Rantala

Tekijä: Panther Games
Julkaisija: Matrix Games
Testattu: PC Windows 7, AMD V-Series V160 2.4 Ghz, 2 Gt muistia, ATI Mobility Radeon HD 4250
Saatavilla: PC
Laitevaatimukset: PC Windows XP/Vista/7, 2 GHz prosessori, 1 Gt muistia, 64 Mt näytönohjain
Pelaajia: 1, 2 (internetissä)
Muuta: Ladattava lisäosa, hinta 19.99€
Pelin kotisivu: Command Ops: Highway to the Reich
Arvostelija: Leevi Rantala

Command Ops: Battles from the Bulge on hieno peli, kuten aikaisemmassa arvostelussa totesin. Highway to the Reich on sen ensimmäinen lisäosa ja sen mukana tulee muun muassa 13 uutta skenaariota sekä korjauksia emopelin taisteluihin.

Lisäosan suurin juttu ovat sen kaksi massiivista skenaariota: From Meuse to the Rhine ja Screaming Eagles over Hell’s Highway. Julkaisija luonnehtii niitä minikampanjoiksi ja nimitys on osuva. Yli viikon mittaiset skenaariot soditaan yli 1000 neliökilometrin kokoisella leikkikentällä ja pelkästään niiden tahkoamiseen kannattaa varata ilta poikineen. Yhteen läpipeluuseen uppoaa muutamasta illasta viikkoon, joten mistään pienistä kahinoista ei ole kyse.

Toki paketissa on myös pienempiä skenaarioita kiireisemmille pelaajille. Niissä taistelut kestävät keskimäärin 3-5 päivää ja ne saa pelattua läpi yhdessä iltapäivässä. Eri taisteluissa on riittävästi vaihtelua ja ne kannattaa ehdottomasti pelata läpi molemmilla osapuolilla. Kannattaa asettaa poikkeuksellisen kiero tekoäly omiin saappaisiin, sillä silloin sen toimista saa hyviä vinkkejä siihen, miten skenaariota kannattaa lähestyä vastapuolta pelattaessa.

Rahan väärti?

Command Ops: Battles of the Bulge on edelleen suhteellisen hintava peli lähes 50 euron hintalapullaan. Highway to the Reich maksaa puolestaan noin 20 euroa, joten niiden yhteishinta ohittaa jopa kalliin Gary Grisby’s War in the Eastin. Lisäosan hinta ei ole kuitenkaan paha, kun sen suhteuttaa uusien skenaarioiden määrään. Mielestäni lisäosan hinnan oikeuttavat jo pelkästään minikampanjat.

Mielestäni Command Ops on kuitenkin hyvä sijoitus kalliista hintalappustaan huolimatta. Sen tapa kuvata taisteluja reaaliajassa topografisilla kartoilla on jotain, mitä en ole nähnyt missään muussa pelissä. Taistelukentän tapahtumia hallitsee koko ajan pieni kaaos, sillä suunnitelmien toimeenpaneminen tapahtuu viiveellä ja joukkojen tarkka hallinta on pätevien bittikomentajien harteilla. Vastustajaakaan ei voi moittia, sillä älykäs tekoäly tarjoaa hyvän vastuksen. Se rankaisee hyvin virheistä ja osaa soveltaa kieroja keinoja kuten koukkauksia selustaan.

 

Lisää aiheesta

Command Ops: Battles from the Bulge (PC)

Command Ops: Battles from the Bulge käsittelee nimensä mukaisesti vuoden 1944 talvella käytyä Ardennien taistelua. Pelin 27 skenaariota luovat kattavan silmäyksen koko taisteluun aina saksalaisten yllätyshyökkäyksestä amerikkalaisten vastahyökkäykseen.

Lue myös

Rain-ennakko (PS3)

Sid Meier’s Ace Patrol (iOS, PC)

Space Hulk (Mac, PC)

Superfrog HD (Mac, PC, PS3, PSV)

Tales of Xillia (PS3)

Total War: Rome II (PC)