UUSIMMAT

Ensituntumat Exoprimal on lupaava tiimiräiskintä, jossa taistellaan tuhansia dinosauruksia vastaan exo-puku päällä

16.08.2022 10:00 Ilari Hauhia

Exoprimal on Capcomin tuleva PvPvE-tyyppinen tiimiräiskintä, jossa vastaan asettuvat toisen joukkueen ohella myös interdimensionaaliset dinosaurukset. Pääsimme testaamaan pelin varhaista suljettua testiversiota jo ennakkoon.

Exoprimal ei edes yritä selitellä vallitsevaa tilannetta kovin syvällisellä tarinalla. Pelissä on vain hyväksyttävä, että mustista aukoista ja muista ulottuvuuksista vyöryy nyt päälle valtava määrä dinosauruksia.

Pelaajat jaetaan kahteen viisihenkiseen joukkueeseen ja pelaajilla on käytössään Iron Man -henkisiä exopukuja. Niiden avulla pelaajat saavat käyttöön erilaisia kykyjä, ja kyse onkin hahmoluokkapohjaisesta pelistä.

Nykyiset hahmot on jaettu käytännössä vahinkoa tekeviin Zephyriin ja Deadeyeen, Roadblock-tankkiin ja joukkuetovereita parantavaan Witch Doctoriin. Joukkueeseen kannattaakin valita hahmoja kaikista hahmoluokista, ja hahmoja voi vaihtaa lennosta kesken ottelun.

Myöhemmin luvassa on myös uusia hahmoluokkia. Laajempi hahmoluokkakattaus onkin varmasti yksi tärkeimmistä lisäyksistä mitä peliin voidaan tehdä, sillä nykyisellään pelattavissa olleet hahmot olivat hieman geneerisiä ja ja mielikuvituksettomia.

Dinosaurusten ohella pelaajien täytyy kamppailla toista joukkuetta vastaan. Ottelut alkavat vaihtoehtoisilta aikajanoilta, joissa joukkueiden täytyy suorittaa tehtäviä. Pelin lopuksi molemmat joukkueet kohtaavat vielä toisensa samalla kartalla, jolloin pelaajat pääsevät tuhoamaan dinosaurusten lisäksi myös toisiaan.

Ainakin ennakkotestin perusteella Exoprimalin PvE-elementti tuntui PvP-osuutta vakuuttavammalta. Päälle rynnivien dinosaurusten tuhoamisessa on sitä samaa hauskuutta, mikä on pitänyt erilaiset Left 4 Deadien kaltaiset zombie-räiskinnät pinnalla jo pitkään. Interdimensionaaliset dinosaurukset ovat juuri sopivan pähkähullu konsepti, että peli tuntuu tuoreelta, vaikka sen pohjimmainen idea on nähty jo useita kertoja zombiräiskinnöissä.

PvP-osuus ei kuitenkaan tunnu läheskään yhtä mielikuvitukselliselta, minkä vuoksi se ehkä tuottaakin pettymyksen. Lisäksi kun pelit lopulta ratkeavat exopukujen välisellä PvP-sodalla, vie se huomion oikeasti hauskasta sodasta dinosauruksia vastaan. Pelistä silloin tällöin löytyvät erikoishaasteet ovat huomattavasti hauskempia, sillä esimerkiksi valtavaa mustasta aukosta esiin putkahtavaa T-Rexiä vastaan taisteleminen kaikkien kymmenen pelaajan tehdessä yhteistyötä on huomattavasti hauskempi vaihtoehto PvP-osuudelle.

Vaikka peli on vasta kohtuullisen aikaisessa kehitysvaiheessa, on ampuminen ja liikkuminen jo hyvällä tolalla. Dinosauruslaumojen keskellä kamppailu on aidosti hauskaa, erityisesti silloin, kun peli kaataa pelaajan päälle tuhansittain pieniä dinosauruksia.

Kokonaisuudessaan Exoprimalista erottuu ainakin testiversion perusteella pirteä tuulahdus jotain uutta. Vaikka idea saattaa kuulostaa aivan älyttömältä, on exopukujen ja dinosaurusten välinen hahmoluokkapohjainen taistelu oikeasti viihdyttävää. Mikäli peliin saadaan lisättyä uusia hahmoluokkia, ja toistaiseksi PvE-elementin varjoon jäävää PvP-osuutta saadaan hiottua paremmaksi, voi kyse olla hyvinkin kiinnostavasta moninpelistä.

Exoprimal on kehitteillä PC:lle, PlayStationille ja Xboxille. Lopullisen julkaisuversion on määrä ilmestyä joskus ensi vuoden aikana.

Muropaketin uusimmat