Uusimmat

Ensituntumat: Hitiksi noussut Call of Duty: Warzone ei keksi battle royalea uudelleen, mutta se ei välttämättä haittaa

14.03.2020 12:25 Ilari Hauhia

Call of Duty: Warzone on Modern Warfaren itsenäinen, ilmaispelattava battle royale -versio. Testasimme, miltä uutuusräiskintä tuntuu, ja että onko battle royalessa enää vetovoimaa.


Julkaisupäivä: 13.3.2020
Studio: Infinity Ward
Julkaisija: Sony Interactive Entertainment
Saatavilla: PC (Windows, testattu), Xbox One & PlayStation 4
Pelaajia: 1-3 per joukkue, 150 yhdessä erässä. 
Ikäraja: 18
Peliä pelattu testiä varten: kuusi tuntia


Call of Duty: Warzone ei edes yritä keksiä pyörää uudelleen, vaan se ottaa muun muassa PlayerUnknown’s Battlegroundista ja Fortnitesta tutun battle royale -pelimuodon ja yhdistää sen Modern Warfaresta tuttuihin aseisiin ja varusteisiin. Kuka tahansa muita battle royale -pelejä pelannut onkin heti kuin kotonaan Warzonessa, eikä pelin sääntöjen oppiminen vie aikaa.

Warzonessa yhteen erään osallistuu 150 pelaajaa, jotka on jaettu kolmen hengen joukkueisiin. Voittajajoukkue on se, joka pysyy pisimpään hengissä. Pelkkä yksinpeluu ei ole ainakaan toistaiseksi mahdollista, vaan yksinpelaajat yhdistetään muihin yksinpelaajiin ja taistelupareihin.

Hyvänä puolena peli tukee alustojen välistä yhteispeluuta, joten joukkueita voi muodostaa alustasta riippumatta. Pelaaminen yksin on ihan menevää, mutta Warzone on huomattavasti hauskempi yhdessä ystävien kanssa.

Warzonen kartta on varsin mittavan kokoinen ja siinä supistuva kaasupilvi rajaa pelaajat koko ajan pienemmälle alueelle. Liikkumista nopeuttavat mönkijät, autot, helikopterit ja muut sieltä sun täältä löytyvät muut ajoneuvot.

Kartalle lentokoneesta laskuvarjon avulla pudottautuvat pelajaat keräävät tuttuun tapaan aseita ja muita tarvikkeita maasta. Warzonen inventaariosysteemi on varsin yksinkertainen ja esimerkiksi ammukset tallettuvat pelaajan taskuihin automaattisesti ilman erillistä napinpainallusta. Aseita voi ostaa myös kartalta löytyvällä rahalla asekaupoista.

Kartta on suurikokoinen, joten muihin pelaajiin ei yleensä törmää aivan joka minuutti. Toisaalta muiden pelaajien kohtaaminen tuntuu olevan silti huomattavasti yleisempää kuin vaikkapa PUBGissa.

Varusteita ja aseita on ripoteltu mukavan reippaasti ympäri karttaa. Lisäksi taivaalta sataa silloin tällöin isompia varustelaatikoita, joista pelihahmolle voi saada kerralla kattavan ja kovatasoisen varustuksen. Kosmeettista varustusta pelihahmoille voi puolestaan hankkia battle passin antamia tehtäviä suorittamalla tai mikromaksujen avulla.

Call of Duty: Warzone lainaa räiskintänsä suoraan Modern Warfaresta, mikä ei ole lainkaan huono asia. Ammuskelu toimii ja viihdyttää, minkä lisäksi juokseminen ja esimerkiksi ovien alas potkiminen tuntuu erittäin sulavalta, kuten Modern Warfaressa. Omaa kestävyyttä voi parantaa varusteisiin asetettavilla suojakilvillä, jonka vuoksi kuolema ei välttämättä korjaa pelaajaa aivan yhtä nopeasti kuin Modern Warfaren tavallisessa moninpelissä.

Warzonen omaperäisin uudistus on sen Gulag-vankila. Sen ansiosta kuolema ei välttämättä tarkoita erän päättymistä, vaan kuolleet pelaajat joutuvat Gulag-nimiseen vankilaan. Siellä pelaajat kohtaavat yhden vastustajan yksi vastaan yksi -ottelussa, jonka voittaja pääsee takaisin pelikentälle. Häviäjä puolestaan joutuu toivomaan, että joku elossa oleva joukkuetoveri onnistuu herättämään hänet henkiin maksamalla kohtuullisen ison summan rahaa.

Battle royale -pelimuodon lisäksi Warzonessa on vaihtoehtoinen Plunder-pelitila. Se ei ole aivan yhtä viimeistelty, mutta siinä tavoitteen on kerätä kartalta mahdollisimman paljon raakaa käteistä puolen tunnin aikana. Plunderissa kuolema ei tarkoita pelin loppua, vaan kartalle voi tehdän paluun.

Molemmat pelimuodot ovat hauskoja, eikä Warzonessa sinällään ole valittamista. Suurin kysymys lieneekin se, jaksaako battle royale kiinnostaa enää tässä vaiheessa konseptina. Muutaman menneen vuoden aikana on nähty niin paljon erilaisia battle royale -viritelmiä, että ne alkavat tulla korvista ulos.

Vaikka Warzone on sinällään hauska ja onnistunut peli, ei se välttämättä jaksa enää innostaa tässä vaiheessa. Toisaalta, jos battle royalet ovat edelleen lähellä sydäntä, on ilmainen Warzone ehdottomasti kokeilemisen arvoinen.

Ilari Hauhia

”Olen ollut mukana Muropaketin toiminnassa vuodesta 2016 saakka ja osallistun nykyään peli-, tietotekniikka- ja mobiiliaihealueiden uutisointiin sekä peli- ja laitetesteihin. Pelien osalta rakastan erityisesti kilpailullisia moninpelejä, mutta niiden ohella pelaan laajasti kaikkien genrejen edustajia. Tietotekniikan ja mobiililaitteiden osalta erityisesti uusia innovaatioita esittelevät laitteet ovat omaan mieleeni.”

Muropaketin uusimmat