Uusimmat

Fable 3 (PC)

18.07.2011 16:11 Petteri Kaakinen

Tekijä: LionHead Studios
Julkaisija: Microsoft
Testattu: PC, Windows 7, Intel Core 2 Quad CPU 2,40GHz (kellotettu 3,24GHz), 4 Gt muistia, GeForce GTX 460
Saatavilla: PC, Xbox 360
Laitevaatimukset: Intel Core 2 Duo E6400 2.13GHz, 4 Gt muistia, GeForce GTS 250
Pelaajia: 1-2
Pelin kotisivu: http://lionhead.com/Fable/FableIII/
Arvostelija: Petteri Kaakinen

Fable, tuo Molyneuxin täyttämättömien lupausten kehto. Fable 3 ei juurikaan vie sarjaa eteenpäin, eikä siinä ylletä vieläkään Molyneuxin suurten lupausten ja hypetyksen tasolle.

Microsoft on päättänyt julkaista Fable 3:n näin jälkeenpäin myös PC:lle. Vaikka myöhäisen julkaisun syyksi mainitaan kunnollisen PC-version tekeminen, konsolijuuret tuntuvat kaikkialla ilmiselvistä graafisista parannuksista huolimatta.

Oletko lukenut jo aiemman Xbox 360 -versiosta tehdyn arvostelumme? Jos et, niin:

Lue arvostelu: Fable III (PC, Xbox 360)

Fable III on selkeästi Peter Molyneux –mallin lisäosa. Peliin on lisätty paljon pientä kivaa, jonka hyödyllisyydestä voi olla monta mieltä. Kokemuspisteitä ei oikeastaan enää ole. Niiden sijaan kun pelaaja tekee jotain, miltei mitä vain, hän kerää mystisen sankarien killan sinettejä. Tanssi tuntemattoman kanssa, sinetti. Tapa kimpussa olevat ryöstäjät, pari sinettiä. Selvitä tehtävä, kourallinen sinettejä.

Padi voittaa hiiren

Pienen pelaamisen jälkeen vaikuttaa valitettavasti siltä, että Fable 3:sta kannattaisi pelata ohjaimella. Vaikka asetuksia rukkaisi uusiksi, pelaaminen hiirellä ja näppäimistöllä tuntuu jotenkin tahmealta ja kömpelöltä. Sama tahmeus löytyy myös padia käytettäessä, mutta se ei tunnu niin hirveältä kuin näppis-hiiri kombolla.

Fable 3:n PC-versioon on lisätty uusi vaikeampi vaikeustaso, Challenging, mutta nimestään huolimatta siitä ei löydy juurikaan haastetta. Päihitetyksi tuleminen on varsin epätodennäköistä ja silloinkin rangaistus on häviävän pieni.

Näkyvimpänä muutoksena konsolipainokseen nähden grafiikat ovat parantuneet tuntuvasti. Korkeimmilla asetuksilla pelin maisemat voivat olla vaikuttavaa katseltavaa, sillä piirtoetäisyys on paljon suurempi, tekstuurit tarkempia ja hahmomallitkin hieman silotellumpia. Eihän tämä ole edelleenkään mikään The Witcher 2 tai Crysis, mutta graafisesti PC-versio on huomattava parannus konsoliversiosta. PC-versio tukee myös 3D:tä, mikä voi olla ihan kiva lisä niille, joilta löytyy tarvittavat pelit ja vehkeet.

Fable 3 on monilta osin pieni parannus edellisiin osiin nähden, vaikka teos on myös heikentynyt paikoittain. Jos aikaisemmat Fablet ovat olleet mieleen, niin luultavasti kolmososakin maittaa. Mutta pelin roolipeliaspektit ovat erittäin heikkoja ja hallitsijana toimiminen surkeasti toteutettu.  Ainoastaan  juonesta löytyy jonkin verran viihdykettä, mutta suurimmaksi osaksi sekin on tyypillinen fantasiatarina.

Aiemmista Fableista yksinkertaistettu hahmonkehitys ja taistelusysteemi eivät korjaudu maagisesti PC-versiossa, joka keskittyy lähinnä visuaalisiin parannuksiin, mutta eipä aikaisempiakaan osia voi erityisen syvällisiksi väittää. Myös Xbox-versiota kokeilleena voin suositella PC-versiota parempana Fable 3 -vaihtoehtona, mutta kannattaa pitää varuiksi Xbox 360:n padi käden ulottuvilla.

Lue myös: Fable III (PC, Xbox 360)

 

Lisää aiheesta

Fable III (PC, Xbox 360)

Fable III on jatkoa edelliselle pelille, sillä Albionin valtakunnassa on kulunut useita vuosia siitä, kun kakkososan sankari kulki koiransa kanssa pitkin sen maita ja mantuja. Hänestä tuli lopulta valtakunnan kuningas ja hän sai kaksi poikaa. Näistä vanhempi peri isänsä valtaistuimen nuoremman pelehtiessä koiransa ja lapsuudenystävänsä kanssa. Ja hetken kaikki oli hyvin.

Sitten tapahtui kuitenkin jotain selittämätöntä ja Albionin kuninkaasta tuli tyranni. Todellinen kokovartalon kanki.

Lue myös

Alice: Madness Returns (PC, PS3, Xbox 360)

Alpha Polaris (PC)

Avadon: The Black Fortress (PC, Mac, iPad)

Dirt 3 (PC, PS3, Xbox 360)

Hunted: The Demon’s Forge (PC, PS3, Xbox 360)

White Knight Chronicles II (PS3)

Virtua Tennis 4 (PS3, Xbox 360, Wii)