Uusimmat

Forza Motorsport 3 Community Choice Classics Pack DLC (Xbox 360)

24.01.2011 13:31 Juho Anttila

Tekijä: Turn 10 Studios
Julkaisija: Microsoft Game Studios
Testattu: Xbox 360
Saatavilla: Xbox 360
Pelaajia: 1-8
Huomioitavaa: Vaatii Forza 3 Motorsport -pelin
Pelin kotisivu: Forza Motorsport 3 Community Choice Classics Pack
Arvostelija: Juho Anttila

Forza Motorsport 3 on kaikkien aikojen paras konsoliautopeli. Tai ainakin Xbox 360 -konsolin paras huristelu, jos huomioi Sony-leiristä kaikuvat protestiäänet. Hyvä muuttuu jopa entistäkin paremmaksi, kun siihen lisätään uusia autoja.

Sanavalinta uusi ei tässä yhteydessä osu ehkä aivan kohdalleen, sillä Community Choice Classics Pack ei pidä sisällään huippu-uutuuksia. Sen sijaan tarjolla on kymmenen yhteisön valitsemaa klassikkoa. Nam!

Valinnan tekivät Jalopnik-autoilublogin lukijat. Ensimmäisellä kierroksella mukana oli yli 100 autoa. Näistä karsittiin äänestämällä 15 finalistia. Ihan lopullinen valinta jäi kuitenkin pelin kehittäneen Turn 10:n näppeihin. Näin valikoimaan saatiin tarpeellinen määrä vaihtelua.

Retrohenkistä kiehtova valikoima nojaa vahvasti 70-lukuun. Kukkaistyttöjen ja vapaiden suhteiden luvatulta aikakaudelta on mukaan mahtunut kokonaista viisi tyylikästä ajokkia. Kolme 80-lukulaista ja yksi vuoden 1990 malli täydentävät valikoimaa, jonka kruunaa vuoden 1957 Ferrari 250 California. Kyllä näillä kelpaa ajella Fuji-vuoren maisemissa, minne koeajommekin suuntasi.

Paluu tulevaisuuteen vai Maranellon punainen ori

Etukäteen yksi mielenkiintoisimmista autoista, elokuvistakin tuttu vuoden 1982 DeLorean, osoittautui paketin ehkä suurimmaksi pettymykseksi. Jos kärrystä karsitaan nostalgia- ja elokuvapisteet, on tuomio julma. Vekotin on ruma kuin mikä, mutta konehuoneesta ei silti löydy tarpeeksi tehoa. Ajotuntuma on tylsän mitäänsanomaton, tähän kaipaisi Burnout Paradisessakin nähtyjä leijuntamoottoreita.

Saab 99 Turbo on pohjoinen klassikko. Tanakka etuveto kulkee kuin raiteilla ja kääntyy junan lailla. Ihan kuin oikeastikin. Tällä autolla ei välttämättä voiteta kisoja, mutta jokaisessa meissä asuva pieni saabisti tuntee sydämessään kummaa lämpöä naapurimaan ylpeyden kyydissä.

Paketin rumilukset, BMW Motorsport 2002 Turbo ja Volvo 242 Turbo Evolution, käyvät tiukan keskinäisen kamppailun. Voittajaksi nousee BMW, joka yllättää helpolla ohjattavuudellaan ja ärhäkkyydellään. Tylsällä ja persoonattomalla Volvolla ei ole tässä kisassa juuri mahdollisuuksia. Ulkonäöllisesti paketin tuorein, vuoden 1990 laatikkomainen Mercedes-Benz 190E vertautuu tähän kaksikkoon, vaikka konepellin alla huriseekin huomattavasti tehokkaampi moottori.

Todellinen klassikko, Chevrolet El Camino SS 454 on raskas ja suhteellisen vaikeasti hallittava ajokki. Hot Rod -henkinen jenkkilaiva ei ehkä ole kisasuosikki, mutta sitäkin suurempi modaajien lelu, joka suorastaan huutaa kylkeensä liekkikuviota. Kaunislinjainen AMC Javelin AMX operoi samalla alueella, sekä ajotuntumaltaan että ulkonäöltään.

Ford Sierra RS 500 Cosworth kuuluu paketin rumiluksiin, mutta ajotuntumaltaan auto on yksi miellyttävimmistä. De Tomaso Pantera vuodelta 1971 puolestaan edustaa 70-lukulaisittain modernia urheiluautosuunnittelua puhtaimmillaan. Terävä keula ja konepellin hillitty kaari luovat kuvan autosta, joka suorastaan halkaisee ilmamassat edestään.

Se varsinainen namupala tulee Maranellon tallista. Ferrari 250 California vuodelta 1957 on nostalgisen kaunis, suorastaan herkullinen auto. Avomallinen, puhdasta rakkautta huokuva ajokki sopii kilvan ajamista paremmin silkkaan nautiskelevaan kruisailuun. Parhaus ei rajoitu pelkkään ulkonäköön, sillä Maranellon ori on myös ilo ajaa. Tässäpä auto, joka on jo melkein yksinään paketin hinnan arvoinen.

Emopelistä tuttuun tapaan autot on mallinnettu huolella. Ilahduttavaa on myös huomata erot ajokkien käyttäytymisessä. Kyse ei ole vain visuaalisesta karkista, vaan yksilöllisistä huolella mallinnetuista ajokeista, joihin sietää tutustua muutenkin kuin vain sivusta katsomalla.

Kymmenen autoa, 400 pisteen hinnalla ei ole lainkaan huono kauppa, edellyttäen, että kiinnostusta riittää vielä Forza 3:n D-, E- ja F-luokan kisojen tahkoamiseen. Community Choice Classics Pack sisältää nimensä mukaan klassikoita, joiden kohdalla tärkeintä on nautiskelu, ei niinkään vauhdin maksimointi. Laatupaketti, jonka parissa kehtaa huristella Forza 4:sta odotellessa.

Paketti sisältää autot:

  • 1971 AMC Javelin-AMX
  • 1973 BMW Motorsport 2002 Turbo
  • 1970 Chevrolet El Camino SS 454
  • 1971 De Tomaso Pantera
  • 1982 DeLorean DMC-12
  • 1987 Ford Sierra RS500 Cosworth
  • 1990 Mercedes-Benz 190E 2.5-16 Evolution II
  • 1978 Saab 99 Turbo
  • 1983 Volvo 242 Turbo Evolution
  • 1957 Ferrari 250 California

 

Lisää aiheesta

Forza Motorsport 3 World Class Car Pack DLC (Xbox 360)

Forza Motorsport 3 Exotic Car Pack DLC (Xbox 360)

Forza Motorsport 3 (Xbox 360)

Lue myös

Enslaved: Pigsy’s Perfect 10 DLC (PS3, Xbox 360)

Farming Simulator 2011 (PC)

Gran Turismo 5 (PS3)

Marvel Super Hero Squad: Infinity Gauntlet (PS3, Wii, Xbox 360)

Need For Speed: Hot Pursuit (PC, PS3, Wii, Xbox 360)