Uusimmat

Forza Motorsport 3 World Class Car Pack DLC (Xbox 360)

14.09.2010 14:30 Jani Halme

Tekijä: Turn 10
Julkaisija: Microsoft
Testattu: Xbox 360, Microsoft Wireless Racing Wheel
Saatavilla: Xbox 360, hinta 400 MS-pistettä
Pelaajia: 1, 2-8 (internetissä)
Pelin kotisivu: http://www.forzamotorsport.net
Jani Halme

 

Forza Motorsport kolmosen kahdeksas DLC-paketti tarjoaa jälleen kymmenen uutta autoa pelaajien ajettavaksi. Tällä kertaa valikoimasta löytyy kulkuvälineitä leveältä skaalalta kauppakasseista superautoihin.

World Class Car Pack on myös viimeinen kuukausittain julkaistavista DLC-paketeista Turn-10:n kääntäessä katseensa uusia haasteita kohti. Tiukkaa loppupläjäystä odotelleelle paketin sisältö on kuitenkin jokseenkin hämmentävä.

Kokonaisen puolikkaan paketin tarjonnasta nimittäin haukkaa joukko pikkuautoja jotka Mitsubishin Colt Ralliartia lukuun ottamatta sijoittuvat alimpaan, joskin äärimmäisen tiukkaan F-teholuokkaan. Onneksi kuitenkin autot ovat Mazda 2:ta lukuun ottamatta sentään tavallisten kauppakassien hieman sporttisempia versioita.

Paperilla mielenkiintoisimmalta näyttänyt Kia Forte Koup SX osoittautui melkoiseksi pettymykseksi harvaan välitetyn vaihteiston tehdessä siitä raivostuttavan laiskan oloisen ajaa. Näinollen jää pikkuautojen kuninkuudesta taistelemaan enää Fiat Punto Evo Sport sekä omaperäisen näköinen Citroen DS3.

Onneksi tämä kaksikko sentään tuntuu pirteämmältä, eivätkä ne pistä lainkaan pahakseen vaikka autoja hieman paiskookin mutkiin sisään. Näistä kahdesta Citroen kuitenkin miellytti enemmän ja etenkin Camino Viejon tapaisilla kapeilla radoilla se oli kuin kotonaan.

Skaalan toiseen ääripäähän sijoittuvat isot edustusautot Mercedes C63 ja CL65 AMG, Cadillac CTS-V Coupé ja Acura TSX V6. Tehoa nelikosta löytyy aina 600 hevosvoimaan asti, mutta se ei kuitenkaan korjaa sitä tosiasiaa, että ne tntuvat mutkissa isoilta, painavilta ja kömpelöiltä.

Auto vai jokiproomu?

Etuvetoinen Acura aliohjaa eeppisesti, eikä jokiproomua niin ajotuntumaltaan kuin ulkonäöltäänkin muistuttava CTS-V pärjää yhtään paremmin. Mersut ovat melko neutraalin ja mauttoman tuntuisia eivätkä juurikaan sytytä tuntemuksia suuntaan tai toiseen.

Puuroon on kuitenkin tipautettu mukaan manteli, sillä paketin myyntiveturiksi on selkeästi pistetty McLarenin uusi MP4-12C -urheiluauto, joka pyrkii kilpailemaan samoilla markkinoilla muun muassa Ferrari F430:n kanssa. Aiemmista McLarenin katuautoista poiketen MP4-12C:n sisällä kehrää firman kokonaan itse suunnittelema liki 600-hevosvoimainen 3,8-litran tuplaturboahdettu V8.

Sopiva määrä suorituskykyä yhdistettynä ennakoitavaan ja loogiseen käytökseen tekee McLarenista erittäin helpon ajaa ja pidin siitä kovasti. Jopa silloin kun auto lipeää käsistä, sen saa yleensä nopeasti takaisin haltuun ja pidettyä valkoisten viivojen välissä.

Toistaiseksi viimeinen DLC-paketti ei yllä läheskään samalle tasolle kuin aiemmin kokeiltu Exotic Car Pack. Kun kymmenen auton valikoimasta vain yksi tai kaksi ovat edes jollakin tasolla mielenkiintoisia, ei koko paketin hankkiminen ole perusteltua, ellet sitten todella kovasti halua autotalliisi MP4-12C:tä.

Jatkuva 2010-2011 automallien tuputtaminen alkaa niinikään maistua puulle. Jos Turn 10 vielä julkaisee DLC-paketteja, niin toivottavasti ne sisältävät lisää fanien jo pitkään kaipaamia klassisia 70- ja 80-lukujen urheilu- ja kilpa-autoja.

 

Lisää aiheesta

Forza Motorsport 3 Exotic Car Pack DLC (Xbox 360)

Forza Motorsport 3 (Xbox 360)

Lue myös

F1 2010 -ennakko (PC, PS3, Xbox 360)

Halo: Reach (Xbox 360)

Joe Danger (PS3)

Lost Horizon (PC)

ModNation Racers (PSP)

SBK X: Superbike World Championship (PC, PS3, Xbox 360)