Hector: Badge of Carnage Episode 1: We Negotiate With Terrorists (iOs, Mac, PC)

16.05.2011 18:00 | Miikka Lehtonen

Tekijä: Straandlooper
Julkaisija: Telltale Games
Testattu: PC
Saatavilla: iPad, iPhone, Mac, PC
Laitevaatimukset: olemattomat
Pelaajia: 1
Muuta: Ladattava peli, hinta noin 10 taalaa
Pelin kotisivu:http://thehectorfiles.com
Arvostelija: Miikka Lehtonen

 

Telltale on tullut vuosien varrella tutuksi äärimmäisen laadukkaista seikkailupeleistään. Tähän saakka firma on kuitenkin pelannut omilla korteillaan: itse tehdyt ja suunnitellut pelit ovat olleet laatukamaa. Nyt siihen tulee muutos, sillä Hector: Badge of Carnage on paitsi ihan muun firman tekosia, myös alunperin iPhone-peli.

Hector-pelisarja kertoo englantilaisesta poliisista, joka työskentelee fiktiivisessä Clapper’s Wraken kaupungissa. Kaupunki on ränsistynyt slummi, jossa jätökset, pummit ja perverssit täyttävät kaikki kadut. Rehellisiä ihmisiä on vaikea löytää, varsinkaan kaupungin poliisivoimista.

Ensimmäinen jakso, We Negotiate With Terrorists, alkaa piiritystilanteesta. Mystinen kiväärimies räiskii poliiseja kumoon piilopaikastaan ja vaatii, että Hector, poliisivoimien ylpeys, saapuu paikalle. Asiassa on yksi mutta: kännispäissään Hector on lukinnut itsensä selliin. Sieltä pois päästäkseen hänen on tehtävä haavi käytetystä kondomista ja kengännauhasta, jotta hän voi kalastaa itse äsken täyttämästään WC-pytystä sellin oven avaimen.

Näin pyörähtää käyntiin peli, joka ei ole sen enempää toteutukseltaan kuin huumoriltakaan Telltalen yleisen tyylin mukainen.

Hurttia huumoria

 Hectorin iPhone-juuret näkyvät lähinnä siinä, että peli käyttää puhtaasti 2D-grafiikkaa ja ohjaukseen käytetään vain hiiren kursoria ja yhtä nappia. Yksi klikkaus katsoo esinettä, tuplaklikkaus liikuttaa Hectoria, käyttää esinettä, poimii esineitä ja niin edelleen. Vaikka idea kuulostaakin melkoiselta ergonomiahelvetiltä, käyttis toimii ihan kunnioitettavasti hiiren avulla, eikä pelaaminen töki vastaan. Mitä nyt peli välillä bugaa: itse sain ilmeisesti väärään aikaan huoneen uloskäyntiä klikkaamalla pelin useasti jumiin.

Kun tekniikka ei pilaa peli-iloa, se suurin kysymysmerkki on tietenkin sisältö. Rehellisesti sanoen Hector ei ole perinteistä Telltale-tasoa. Huumori on kyllä mukavan poliittisesti epäkorrektia ja usein jopa erinomaisen hauskaa, mutta puzzlejen taso on kehno. Ongelmat ovat joko itsestäänselviä ja ratkeavat kokonaan yhden huoneen ja sen sisällön avulla, tai sitten niin kaukaa haettuja, että ne ratkeavat vahingossa.

Tämä on sinänsä hyvä asia, sillä pelin skriptaus on sen verran löperöä tasoa, että on usein helppo onnistua jujuttamaan keskustelut sellaiseen tilaan, ettei ikinä edes saa tietää, mitä pitäisi tehdä. Sitten onkin melkoinen yllätys, kun puistosta pöllitty paavin sauva on ratkaisu rikkinäiseen kellotorniin. Ratkaisun nähtyään juttu on pelilogiikan mukainen, mutta sokkona sohiminen ei ole koskaan hauskaa.

Hector ei ole siis Telltalen parhaimmistoa, mutta yllättäen pienen alkujärkytyksen jälkeen kylläkin ihan hauska yllätys. Odottaisin itse silti alennusmyyntiä, sillä ainakin ensimmäinen osa on luvattoman lyhyt ja hurahti läpi noin puolessatoista tunnissa.

 

Lisää aiheesta

Back to the Future Episode 1: It’s About Time! (Mac, PC)

Sam & Max Episode 305: The City That Dares Not Sleep (Mac, PC, PS3) 

Sam & Max: Beyond Time And Space (Xbox 360)

Tales of Monkey Island: Premium Edition (PC, Mac)

Wallace & Gromit’s Grand Adventures Episode 1: Fright of the Bumblebees (PC, 360)

Lue myös

3rd Birthday (PSP)

Deus Ex: Human Revolution -ennakko (PC, PS3, Xbox 360)

Dissidia 012 Final Fantasy (PSP)

Outland (PS3, Xbox 360)