Kingdoms of Amalur: Reckoning – Legend of Dead Kel DLC (PC, PS3, Xbox 360)

04.04.2012 18:00 | Tero Lehtiniemi

Tekijä: Big Huge Games/38 Studios
Julkaisija: Electronic Arts
Testattu: PlayStation 3
Saatavilla: PC, PlayStation 3, Xbox 360
Hinta: 800 MS-pistettä, 9,99 euroa
Pelaajia: 1
Pelin kotisivu: http://reckoning.amalur.com
Arvostelija: Tero Lehtiniemi

Erinäisten tähtinimien yhteen hiileen puhaltamisen seurauksena syntynyt, helmikuun alussa julkaistu Kingdoms of Amalur: Reckoning oli viihdyttävä muttei oikein millään tasolla  poikkeuksellinen toimintaroolipeli.

Roolipelien laajentaminen DLC-paketeilla ei ole niin helppoa kuin voisi kuvitella. Esimerkiksi Dragon Age Originsin DLC-valikoima oli todella epätasapainoinen ja herätti lopulta lähinnä negatiivisia tuntemuksia. Reckoningin ensimmäinen laajennus kuitenkin lupaa hyvää myös tulevaisuudelta.

Kingdoms of Amalurin ensimmäinen tarinalaajennus Legend of Dead Kel sijoittuu pääasiassa Gallows Endin saarelle. Siellä pitää majaansa huiman mahtava, voimakas ja jo kertaalleen kuollut piraattikuningas Dead Kel, joka epäkuolleen laivastonsa voimin terrorisoi pohjoisen merillä seilaavia.

Kunhan pelaaja on päässyt Rathiriin asti ja saavuttanut vähintään kokemustason 10, avautuu Rathirissa sijaitsevassa pubissa tehtävä, jossa tätä pyydetään nitistämään jo kertaalleen kuollut kapteeni lopullisesti.

Hölösuun, ylipirteän kapteeni Branniganin ja tämän ei-lainkaan-ennakoivasti nimetyn Calamity-aluksen luotsaamana piraattisaarelle alkava matka ei luonnollisestikaan pääty onnellisesti, vaan pelaaja huomaa pian olevansa Brattiganin kanssa ainoa iskujoukon eloonjäänyt.

Saari ei kuitenkaan ole täysin autio: sinne vuosien saatossa haaksirikkoutuneet ihmiset ovat perustaneet yhteisön, jossa mystisen jumalhahmon palvonnan uskotaan pitävän piraattikapteenin pahat voimat loitolla.

Tähän asetelmaan astuminen takaa noin kymmenen tunnin mittaisen seikkailupaketin, jossa sisältöä on niin uuden pääjuonen, parinkymmenen sivutehtävän kuin uuden asunnonkin muodossa. Gravehal Keep ei kuitenkaan ole mikä tahansa asumus, vaan saarelta kerättävien raaka-aineiden avulla  päivittyvä ja uusia ominaisuuksia tarjoava kompleksi, joka toiminnaltaan ja monipuolisuudeltaan on hyvin lähellä Mass Effect 2:n Lair of the Shadow Brokeria.

Jo Gravehal Keepin olemassaolo olisi oikeutus itsenäiselle paketille, mutta sen ympärille rakennettu uusi alue uusine juonineen ja tehtävineen kruunaa komeuden. Tarinassa ja hahmoissa ei yli-ihanaa Brattigania lukuun ottamatta ole mitään kovin ihmeellistä, mutta luvassa on silti taatusti turvallista jatkoa Reckoningin meininkiin kattavine luolastoineen ja uusine hienoine varusteineen.

Peli myös skaalaa laajennuksen vaikeustason: halutessaan sen voi aloittaa heti tason 10 jälkeen, mutta toisaalta kokemustason 30 hahmollekin on luvassa kohtuullisesti haastetta.

Alkuperäisen Reckoningin isoimpia ongelmia oli se, että sadat luolastot olivat aivan liian samannäköisiä. Legend of Dead Kel tuo yhden uuden luolastopohjan, mutta sanomattakin liene selvää että myös tämä kyllä käytetään uudessa ympäristössä jo varsin perusteellisesti loppuun.

Legend of Dead Kel on kaiken kaikkiaan tuhti, rahansa arvoinen paketti joka tarjoaa Reckoningin ystäville lisää samaa varmalla kaavalla toteutettua materiaalia,  ja poikkeuksellisen eläväisen asumuksen. Mitenkään erityisesti se ei pääpeliä kuitenkaan paranna, joten jos Reckoning ei sytyttänyt aiemmin, ei se sitä tee myöskään nyt.

 

Lisää aiheesta

Kingdoms of Amalur: Reckoning (PC, PS3, Xbox 360)

Kingdoms of Amalur: Reckoning -ensikosketus – miten fantasian all-stars-tiimi onnistuu?

Lue myös

Asura’s Wrath (PS3, Xbox 360)

Crusader Kings II (PC)

Journey (PS3)

Ridge Racer Unbounded (PC, PS3, Xbox 360)

Supreme Ruler Cold War (PC)

The Last Story (Wii)

WWE ’12 (PS3, Xbox 360)

 

Muropaketin uusimmat