Mass Effect 3: Special Edition (Wii U)

12.02.2013 16:03 | Eric Hartin

Tekijä: Bioware
Julkaisija: Electronic Arts
Testattu: Wii U
Saatavilla: Wii U
Pelaajia: 1, 2-4 (internetissä)
Pelin kotisivu: http://masseffect.bioware.com
Arvostelija: Eric Hartin

 

Uusien konsolien julkaisussa pelitilanne on useammin huono kuin ei. Vaikkei Wii U:n julkaisutarjonta ollutkaan sieltä konsolijulkaisuiden huonoimmasta päästä, aina voi parantaa. Mass Effect 3 on hämmentävä Wii U -julkaisu on ehkä hieman hämmentävä: se on trilogian viimeinen osa julkaistuna alustalle, jolla ei pääse pelaamaan kahta edellistä peliä.

Aivan ulapalle uutta pelaajaa ei jätetä, sillä Special Edition -lisänimeä pelin mukana tulee sarjakuva, joka selittää kaikki tärkeimmät juonikohdat ja antaa pelaajan tehdä tärkeimmät valinnat sarjakuvan sisällä. Näin tehtiin alunperin Mass Effect 2:n PlayStation 3 -version kohdalla. Wii U -versio sarjiksesta sisällyttää tapahtumiin myös sarjan toisen osan, sillä sitäkään ei löydy laitteelta missään muodossa.

Varsinainen peli alkaa, kun sarjan pääpahat reaperit tekevät täsmähyökkäyksen Maahan ja pistävät ranttaliksi. Siitä lähtee seikkailu, jossa lähdetään etsimään viimeisenä toivona protean-rodun superasetta.  Aivan niin yksinkertainen juttu se ei ole ja seikkailu saakin monta yllättävää käännettä ennen matkan loppua. Sen aikana ehditään nauramaan ja itkemään monet kyyneleet. Vanhat hahmot kasvavat ja uusista ehtii tulemaan osa avaruuden saloja tutkivaa perhettä.

Wii U -versio ei eroa kovinkaan paljoa edellisistä julkaisuista noin mekaanisesti tai sisällöllisestikään. Muiden versioiden lisäsisältöä ei tällä hetkellä ole tarjolla, paitsi poikkeuksena ilmaisena paikkauksena tullut uusi pidennetty loppu. Noin muuten muutokset ovat lähinnä HUD-näytön ja kartan siirtämistä uudella GamePadilla hallittavaksi. Loppupeleissä hyvin pieniä muutoksia siis, joiden vaikutus peliin on lähinnä mukavuusosastoa.

Kokemuksen puute uuden raudan kanssa näkyy myös hieman pelin graafisessa ulkoasussa. Se kun on hieman Xbox 360- sekä PS3-veljiään rujomman näköinen. Erot eivät ole kovinkaan suuria, mutta tarkemmalla katsastuksella huomaa tekstuurien hieman huonomman laadun. Se on hieman sääli, sillä uusimmalla raudalla haluaisi ehdottomasti parhaan version pelistään. Moninpelissä on myös omat ongelmansa. Nimittäin se, että pelaajia ei oikein ole.

Silti Mass Effect 3 on trilogian upea päätös, joka scifin ystävien on pakko aivan pakko kokea. Mikäli trilogian kolmatta osaa ei ole jostain syystä vielä kokenut ja haluaa kokea sen uudella raudalla, on Wii U:n Mass Effect 3 aivan yhtä hyvä kuin kilpailevilla pelikoneilla. Sen minkä audiovisuaalisessa ilmeessä häviää, saa takaisin silkassa GamePadin tuomassa mukavuudessa.

Mass Effect 3 nautti Domen suosiota Suosittelemme-leiman verran. Pelin aiemman peukutetun arvostelun voi lukea täältä.

 

Lisää aiheesta

Mass Effect 3 (PC, PS3, Xbox 360)

Mass Effect 3: Leviathan DLC (PC, PS3, Xbox 360)

Mass Effect 3: Omega DLC (PC, PS3, Xbox 360)

Mass Effect 3 – scifijättiläisen tekijät haastattelussa

Mass Effect 3 -haastattelu – eeppistä seikkailua ja tykitystä

Lue myös

Assassin’s Creed III: Liberation (PS Vita)

Elder Scrolls V Skyrim: Dawnguard DLC (PC, Xbox 360)

Euro Truck Simulator 2 (PC)

PlayStation All-Stars Battle Royale (PS3)

Ratchet & Clank: QForce (PS3, PS Vita)