Uusimmat

Perfect Dark (N64)

18.08.2000 21:34 Muropaketin toimitus

Pokemonin ohella Nintendoa tuntuu näinä päivinä pitävän pystyssä enää englantilainen Rare. Yhtiön pelit kuten Banjo Kazooie, Jet Force Gemini, Donkey Kong 64 ja Goldeneye ovat Nintendo 64:n pelivalikoiman terävintä kärkeä.

Perfect Dark on Goldeneyen henkinen jatko-osa, jonka juoni sisältää aimo annoksen Salaisia Kansioita. Agentti Joanna Dark soluttautuu yhtiöön, jonka huhutaan solmineen sopimuksen ulkoavaruuden muukalaisten kanssa. Juoni edistyy Goldeneye-tyyppisten yksinpelitehtävien muodossa. Peli on jaettu yhdeksään isompaan tehtävään, jotka koostuvat useista lyhyemmistä osioista. Kullakin tehtävällä ja osiolla on oma päämääränsä, kuten jonkin laitteen löytäminen tai vastustajan ampuminen. Pelialueet ja tehtävät on suunniteltu huolella, joskin hiipiminen jää taka-alalle aivottoman ammuskelun vallatessa pääosan.

PD:ssa on kolme moninpelitilaa. Deathmatchissa 2-4 pelaajaa taistelee toisiaan vastaan ja alueella voi olla myös 8 tekoälyn ohjaamaa hahmoa. Co-operative -pelitilassa kaksi pelaajaa yrittää yhdessä ratkaista yksinpelistä tuttuja tehtäviä. Counter-operativessa puolestaan ihmispelaajat astuvat pelin pahiksien housuihin.

Graafisesti PD on N64:n upeimpia pelejä, mutta se on vielä hienompi ääniltään, jotka luovat todella tiheän tunnelman. Klassikoksi PD ei aivan yllä, sillä vastustajien tekoäly on alkeellisella tasolla ja pelitilanteen tallentaminen onnistuu vain tason päätteeksi. Lisäksi laajennusmuisti on käytännössä pakollinen.

Arvosana: * * * * ½