Uusimmat

Poker Night 2 (iOS, PC, PS3, Xbox 360)

08.08.2013 20:00 Teemu Viemerö

Tekijä: Telltale Games
Julkaisija: Telltale Games
Testattu: Xbox 360
Saatavilla: iOS, PC, PS3
Laitevaatimukset: PC Pentium 4, Windows XP, 3 Gt muistia, 2 Gt levytilaa, 512 Mt näytönohjain
Pelaajia: 1
Pelin kotisivu: http://www.telltalegames.com/pokernight2/
Arvostelija: Teemu Viemerö

Texas Hold’Em -pokeri saavutti menneinä vuosina valtavan suosion. Pokereita putkahteli hurjaa vauhtia, eikä niitä erottanut pian toisistaan. Seikkailupeleistään tunnettu Telltale Games halusi lähestyä aihetta eri suunnasta. Pelisarjoista ja pop-kulttuurista tutuilla hahmoilla ja runsaalla huumorilla väritetty yksinpeli, Poker Night at the Inventory, julkaistiin marraskuussa 2010.

Tämän vuoden huhtikuussa ilmestynyt jatko-osa Poker Night 2 jatkaa samaa linjaa. Pelaajat ovat vaihtuneet ja huumoria on edelleen runsaasti, mutta jaksaako idea enää kantaa kauas?

 Kaikki alkaa siitä kun pelaajat kerääntyvät pöydän ääreen. Brock Samson (Venture Bros. -animaatiosarja), Claptrap (Borderlands-pelit), Sam (Sam and Max -pelit) sekä Army of Darknessista tuttu Ash Williams istuvat samaan pöytään. Ashin lisä peliin on erittäin tervetullutta, mutta harmillisesti Telltale ei saanut Bruce Campbelliä ääninäyttelemään hahmoaan. Niinpä hahmolle lainaa ääntään David Webber, joka pelastaa paljon. Jakajana nähdään Portaleista tuttu GLaDOS.

Pelin alkaessa läpänheiton tärkeyden huomaa nopeasti, sillä peli kantaa nimenomaan sen voimin. Tarinoita ja vitsejä on mukava seurata, mutta jossain vaiheessa jotkut heitot toistuvat ja mielenkiinto vähenee. Tunnelma on kuitenkin luotu onnistuneesti. Keskustelu etenee pelin edetessä ja Poker Night 2 onnistuu luomaan fiilistä siitä, että pelaat kaveriporukan kanssa.

Jos pokeri ei suju entuudestaan, niin ei huolta – Texas Hold’Emin säännöt kyllä neuvotaan. Sen lisäksi tarjolla on myös Texasia muistuttava Omaha-pelimuoto. Se on hyvä lisä, joka ei eroa Texasin pelitavasta, vaan ainoastaan lisää käteen kaksi korttia. Pelitavan ympärillä pysyminen on hyvä juttu, kun peli pysyy nyt tiukasti asiassa eikä retostele nettikasino-meiningillä.

Tekoälykin on luotu verrattain hyvin. Pelaaminen on tarpeeksi haastavaa. Jokaisella hahmolla on omat pelityylinsä ja osaamistasonsa. Esimerkiksi siinä missä Sam on varovainen ja foldaa korttinsa tosi usein, on Claptrap aggressiivinen ja äänekäs, mutta myös taitava pelaaja. Ash sen sijaan siirtyi usein baarin puolelle ennen aikojaan. Haasteen tarjoava tekoäly ei tuonut tarvetta ihmisvastustajalle, vaikka se toisikin peliin oman inhimillisen haasteensa. Allekirjoittaneen kaltaiselle huonolle pokerin pelaajalle haastetta oli tarpeeksi, mutta todella taitavalle pelaajalle vaikeustasoja ei ole tarpeeksi.

Juomaa pöytään

Vaikka pelin pääidea on korttien lyömisessä ja hyvässä huumorissa, löytyy vielä yksi mielenkiintoinen ominaisuus. Vastustajille on näet mahdollista tarjota alkoholipitoisia nautintoaineita, joilla pelaajien pokerinaamat saa helpommin pehmenemään. Reaktiot ja eleet paljastavat tällöin paremmin heidän kätensä. Veikeä lisä, jollaisia olisi voitu keksiä enemmänkin. Esimerkiksi pelaajien keskittymiskykyä voitaisiin häiritä tilaamalla tyttöjä pyörimään vastustajan ympärille.

Peli sisältää myös aukaistavia bonuksia, joilla voi muokata pelipöytää, chippejä sekä kortteja. Sisäisiä haasteita tahkoamalla saattaa myös voittaa turnauksissa vastustajien lahjoittamia palkintoja, kuten myös asuja Borderlands 2:een ja PC-versiossa myös Team Fortress 2:een.

Kaiken rentouden ja läpänderin jälkeen Poker Night 2 on silti keskiverto pokeripeli. Huumori tulee edellä, itse peli vasta sen jälkeen. Mutta jossain vaiheessa läppien toisto väsyttää, eikä muuta sisältöä ole kaksisesti. Hauskoja ideoita olisi voitu viljellä enemmänkin ja pokerin itsensä ympärille olisi voitu luoda enemmänkin sisältöä. Haluaisinkin nähdä jatko-osan, jossa keskitytään nettipelaamiseen, jossa voisi valita oman hahmonsa ja valinnanvapauttakin olisi enemmän.

 

Lue myös

CastleStorm (PC, Xbox 360)

Dance Central 3 (Xbox 360)

Dark (PC, Xbox 360)

Killzone Mercenary –ennakko (PSV)

Naruto Shippuden Ultimate Ninja Storm 3 (PS3, Xbox 360)

Shadowrun Returns (Mac, PC)