Uusimmat

Sims 2: Lemmikkielämää (GC, PC, PS2)

21.11.2006 14:00 Miikka Lehtonen

Visio tulevaisuudesta: kirjastojen tilalla on videopelivarastoja, joissa 2000-luvun merkittävintä kulttuuriperimää varastoidaan. Tässä fiktiivisessä kirjastossa täytyy olla vähintään kokonainen siipi, jotta kaikki Sims-pelit ja -laajennusosat saadaan varastoitua.

PlayStation 2:n uusin Sims 2 -versio lisää pelimaailmaan lemmikkieläimet ja kaikenlaista näihin liittyvää tauhkaa. Suurin kysymys onkin, oletko tarpeeksi suuri Sims-fani ostamaan tutun pelin jo ties kuinka monetta kertaa?

Kuten muutkin Sims-pelit, myös Sims 2: Lemmikkielämää on PlayStation 2:lla itsenäinen peli, joka ei vaadi aiempien osien omistamista, mutta ei toisaalta myöskään palkitse niiden omistajia lisäominaisuuksilla. Tai halvemmalla ostohinnalla.

Vaikka peli on pohjimmiltaan sitä vanhaa, tuttua Sims-menoa, lemmikkieläimet piristävät touhua. Pelaaja voi valita elukkansa laajemmasta valikoimasta, mutta käytännössä valinta tapahtuu akselilla kissa/koira. Linnut ja muut vaihtoehtoeläimet on toteutettu kauniisti sanoen pintapuolisesti, eikä niistä irtoa hupia. Mukana on vino pino valmiita rotuja, mutta viitseliäs voi luoda myös lemmikeistä parhaimman, sekarotuisen.

Elukoiden lisääminen peliin tuo konkreettisesti perheeseen uusia jäseniä, joiden tarpeista pitää Simsien tavoin huolehtia. Pelaaja ei itse pääse käskyttämään lemmikkiään, vaan nakittaa Simiään hoitamaan tätä. Systeemi toimii, mutta jättää pelaajan turhan etäälle touhusta. Miksei peliin voinut lisätä kevyitä Nintendogs-tyyppisiä elementtejä? Pelkän valikkonapsuttelun sijaan olisi hauska heitellä elukalle keppiä tai paijata kissaa. Kuvitelkaa huviksenne Wii-version mahdollisuuksia.

Material Girl

Sims-tyyliin lemmikit eivät tyydy tavanomaiseen, vaan niitä pitää viihdyttää kaikenlaisella turhalla romppeella. Kaupungin keskustaan on avattu uusi puistoalue, jossa elukkaansa voi ulkoiluttaa. Muiden Simien ja näiden eläinten tapaamisen lisäksi aluella sijaitsee kauppoja, joista voi ostaa eläinkumppanilleen uusia vaatteita, ruokakulhoja ja leluja.

Elukkansa voi myös pakottaa uurtamaan ruokansa eteen hankkimalla näille ammatin. Tarjolla on esimerkiksi näyttelyrooleja elokuvien eläinsankareina tai ruokamainoksissa.

Sims-sarjan tyyliin näihin osuuksiin ei itse pääse vaikuttamaan, vaan elukka suhaa työpaikkansa ja kodin välillä rahan kilistessä kirstuihin.

Lemmikkielämän hankinnan kannattavuus on kääntäen verrannollinen Sims 2 -kokoelman kokoon, mutta samalla myös suoraan verrannollinen Sims 2 -addiktion vakavuuteen. Jossain yhtälön kuvaajissa sijaitsee maaginen piste, jossa pitää peleistä tarpeeksi ostaakseen jälleen yhden Sims-pelin. Sarjan noviiseille peli puolestaan on oiva hankinta, sillä lemmikkien kanssa puuhailu on mukavaa touhua ja tarjoaa enemmän syvyyttä kuin peruspeli. Itse kuitenkin valitsen aidon kissan.

Lue lisää eDomesta:

Sims-pelisarja laajenee: The Sims Stories

Sims 2 (pc)

The Sims: Taikaa (pc)

The Sims: Superstar (PC)

Outoja tapahtumia Sims 2 -maailmassa

 

Tekijä: Electronic Arts
Julkaisija: Electronic Arts
Testattu: PlayStation 2
Saatavilla: GameCube, PC, PlayStation 2, Nintendo DS, Game Boy Advance
Tulossa: PSP
Muuta: PC-versio on lisälevy ja vaatii alkuperäisen Sims 2 -pelin, PlayStation 2 -versio toimii itsenäisesti
Pelin kotisivu: http://www.thesims.fi

Mikä olisi kivoin virtuaalilemmikki?

Katso tilanne vastaamatta