UUSIMMAT

Super Pokémon Rumble (3DS)

22.02.2012 19:48 | Tero Lehtiniemi

Tekijä: Ambrella
Julkaisija: Nintendo
Testattu: 3DS
Saatavilla: 3DS
Pelaajia: 1
Pelin kotisivu: http://www.pokemonrumble.com/blast/
Arvostelija: Tero Lehtiniemi

Kritiikittömässä maailmassa on tiettyjä taikasanoja, joiden käyttäminen tuo peleille perinteisesti megamyynnit laadusta riippumatta. Yksi tällainen on Pokémon, eli nuo vekkulit pikku taskuhirviöt.

Sinänsä sympaattisen ja hyvin toimivan kevyen japsiroolipelin tavoin toimivan pääpelisarjan vanavedessä markkinoille on nimittäin seurannut mitä ihmeellisimpiä virityksiä, jotka ovat pääosin ihan kammottavaa kuraa. Poikkeuksia toki saattaa olla, mutta juuri nyt ei tule yhtäkään mieleen.

Super Pokémon Rumblen esikuvana toimii Pokémon Rumble -niminen WiiWare-peli. Se hylkää perinteisen Pokémon-pelisarjan idean vuoropohjaisesta, taktisesta taistelusta ja pokémonien kouluttamisesta. Sen sijaan se on yksinkertainen toimintapeli, joka sijoittuu pokémon-lelujen maailmaan. Tässä maailmassa eri pokémon-lelut kisaavat keskenään paikallisesta suurmestaruudesta. Kiinnostavaa? Ei olekaan.

Alun perin ideana oli jonkin tyyppinen synergiameininki pelaajien Mii-hahmojen kanssa, mutta käytännön toteutus ja systeemin onttous johtavat siihen että tämä puoli ideasta jää melkoiseksi kuriositeetiksi.
Käytännössä lopputulos on tämä: suurin osa pelistä on monotonista A-nappulan takomista monotonisissa toimintakentissä, joissa peli suoltaa pelaajan kimppuun aalloittain osumasta tai parista kupsahtavia taskuriiviöitä. Jonkinlaista taktikointia yritetään tuoda mukaan pokémonien elementeillä ja näihin sidotuilla vahvuuksilla ja heikkouksilla, mutta käytännössä koko komeus on yksipuolista, ylihelppoa toimintaa mielikuvituksettomissa ympäristöissä.

Välillä toiminta katkeaa kaupungeissa tapahtumiin suvantovaiheisiin ja juonta kuljettaviin pätkiin, mutta kun alkuasetelma ei ole kovin kiinnostava niin näistäkin nauttiminen on vähän niin ja näin.
Vaikka pokémonien vihaaminen onkin hienoa ja trendikästä, on perussarjan meininkiä ja tekemisen määrää oppinut aikojen saatossa arvostamaan. Super Pokémon Rumble edustaa valitettavasti juuri sitä osaa ilmiöstä, jonka takia sitä pitäisi vihata: esikuviensa hyvät puolet hylkäävää rahastusta, joka aliarvioi yleisönsä ja on faneja kohtaan suorastaan epäkunnioittavaa.

Ainoa oikea plussa tulee ulkoasusta, joka tosin ei sekään hivele silmiä: normaalit Pokémon-roolipelit ovat vain olleet graafiselta ulkoasultaan tähän asti GBA-luokkaa, joten niiden rinnalla tämäkin esitys tuntuu isolta harppaukselta. Ehkä seuraavaksi voitaisiin saada peruskonseptilla toteutettu, nykyaikaiselta näyttävä sarjan peli?

Lue myös

Katherine (PS3, Xbox 360)

Kirby Mass Attack (DS) 

Mass Effect 3 -ennakko (PC, PS3, Xbox 360)

Men of War: Vietnam (PC)

Ski Region Simulator 2012 (PC) 

Tetris (3DS)

Unstoppable Gorg (Mac, PC)

Warlock: Master of the Arcane –ennakko (PC)

 

Muropaketin uusimmat