UUSIMMAT

The Simpsons Game (PS2, PS3, 360)

27.12.2007 17:07 | Miikka Lehtonen

Simpsons-TV-sarjan taso on viimeisten vajaan yhdeksän vuoden aikana laskenut kuin lehmän häntä. Samaa ei voi valitettavasti sanoa pelien osalta, sillä niillä ei juuri ole ollut tasoa, josta laskea. Nyt voidaan kuitenkin ensimmäistä kertaa puhua Simpsons-pelistä, jota pelaa ilokseen.

The Simpsons Game ei ota itseään, aihepiiriään tai koko videopelien maailmaa kovinkaan vakavasti, vaan uskaltaa nauraa kaikelle ja kaikille. Näistä lähtökohdista alkaa ihan mukiinmenevä tasohyppelypeli.

Keltaisen perheen uusin seikkailu saa alkunsa, kun Bartin päähän putoaa taivaalta The Simpsons Gamen virallinen käsikirja. Kirjan kautta perhe saa käyttöönsä supervoimia, joille tulee käyttöä, sillä edessä kaksitoista kenttää käsittävä matka, joista jokainen parodioi tiettyä peliä tai kokonaista genreä. Neverquestissa väännetään vitsiä rotantappo-morppien kustannuksella, Big Super Happy Fun Fun Game -kentässä taas naureskellaan yleisesti japanilaisille peleille muun muassa Katamari Damacy -henkisen Milhousen myötä.

Pelin huumori onkin sen parasta antia, eikä syyttä. Käsikirjoituksesta nimittäin vastaa trio oikean sarjan kirjoittajia, jotka ovat onnistuneet yhdistämään hyvin sarjan itseironisen asenteen kunnon pelihuumoriin. Hyvä esimerkki jälkimmäisestä on Comic Book Guy, joka ponnahtaa ruudulle tuomitsemaan pelissä esiintyviä kliseitä sitä mukaa kun niitä tulee vastaan.

 Purple is a fruit

Vaikka genret vaihtuvat, The Simpsons Game on pohjimmiltaan tasohyppelypeli, jossa ohjataan kahta Simpsons-perheen jäsentä, joista jokaisella on omia taikavoimiaan. Bart osaa muuttua Bartmaniksi, liitäen lämpimien ilmavirtojen avulla ilmojen halki, Homer taas muuttuu ihmispalloksi ja pyörii esteiden ja vihollistensa yli ja Lisa osaa kutsua itsensä Buddhan käden taivaasta siirtelemään esineitä.

Tässä törmätään myös ensi kertaa ongelmiin. Kentät ovat yhdistelmä tasohyppelyä, kevyitä puzzleja ja kevyttä tappelua. Pelaaja ohjastaa itse yhtä Simpsonia kerrallaan toisen seuratessa enemmän tai vähemmän aivottomasti perässä – ainakin teoriassa. Käytännössä tekoäly tuntuu tekevän aina jotain, mitä sen ei pitäisi ja olevan mahdollisimman kaukana tiimipeliä vaativista ongelmista. Heikompi homma jos vaikka pomomatsi vaatisi pikkutarkkaa tiimityöskentelyä. Kaksinpeli onkin paras tapa kokea Simpsonien riemut.

Vaikka peli on pääosin hauska ja viihdyttävä, osa kentistä on yksinkertaisesti kömpelöä ja tympeää tasohyppelytauhkaa, jossa kahta samanlaista ongelmaa toistetaan kerran toisensa jälkeen. Enemmän luovaa hulluutta peliin!

The Simpsons Gamessa on siis puutteensa, mutta kokonaisuutena loppuvaikutelma on positiivinen. Ensi kertaa sitten alkuperäisen kolikkopelin päivien voi puhua Simpsons-pelistä, jota pelaa ilokseen ja joka onnistuu vangitsemaan sarjan tunnelman parhaimmillaan täydellisesti. Ja nyt puhutaan siis siitä hyvästä tunnelmasta, ei “Simpsonit Tokiossa” -tasoisista pyhäinhäväistyksistä.

 

Tekijä: EA
Julkaisija: EA
Testattu: PlayStation 2, Xbox 360
Saatavilla: DS, PlayStation 2, PlayStation 3, PSP, Wii, Xbox 360
Pelaajia: 1-2
Pelin kotisivu: http://www.ea.com/simpsons/

 

Lue lisää eDomesta

EA lupaa historiansa värikkäintä pelivuotta

Haastattelu: Miksi The Simpsons Movie piti dubata suomeksi?

Kumpi on kovempi elokuva: South Park vai The Simpsons?

Simpsons-pelin parodiat olivat liikaa Rockstarille

The Simpsons Movie – traileri 2

The Simpsons Movie (****)

Viikon traileri: The Simpsons oikeilla näyttelijöillä

Kuka on suosikkisi sarjan päähenkilöistä?

Katso tilanne vastaamatta

Keskustelu

oon nähny videoita missä pääsee sinne springfieldiin ku oon ite pelanu läpi enkä oo pässy

Siis mistä vitun putkista te oikein inisette? Pelasin läpi, mutta putkia ei ollut missään.

………………………………………………

pleikkari kolmosella niitä putkia ei oo enter the huijatrixissä.

pääsin lopulta sen game over- tason lopun läpi. helpolla menee, kun kerran on pelannu!

Oli kyl liian helppo peli, mut helevata!!! Mä en millään löydä yhtä malibu stacy-kuponkii ”rähinäremmi” jaksos (Ps2). Oon yrittäny ettii ohjetta siihen, mut ei onnistu. Kaikki, mis lukee ”ohje on ps2:kkoselle, ni ne on HELEVATA XBOX 360:selle…Alkaa jo ärsyttämään… Muuten hyvä peli ;)

vittu tää o helppo peli ootteks nii uusavuttomii ettette pääse sitä putkikohtaa

sun pitää nostaa sil budhal kädellä sellane ankerias siihe altaaseen minkä yläpuolel se delffiini on sit ammut ritsal siihe tauluun joka on sen alla.

en älyy…..oon kohassa jossa bart ja lisa on sellasten delffiinien luona pelastamassa merikapua oon jäänny kiinni vikaan kohtaan johonki huoneeseen jossa on sitte ”kuningas”

ei siinä pääse kävelee ulos pölö!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

miten pääsis kävelemään kaupungilla oon yrittänyt monta kertaa mutta se lähettää mut aina seuraavaan tasoon,oisko kellään hajuu.

Näytä kaikki kommentit

oon 11.v ja oon läpässy pelin et repikää siit ja vähän mont kertaa oonki.

Minäkin olen jummannut juuri siihen Game Overin loppuun… No, takaisin pelaamaan. Olenhan yrittäny vaan 4 päivää…

56: Munat on perseessäs
Peli on hyvä wiillä kaksinpelinä mutta ds versio on ihan syvältä

Se enter the huijatrix putkihommeli on ite asiassa aika yksinkertainen mun pikkuvelikin hokas sen kun vähän autoin. siis lyhyesti: Putkien pitää peittää vihreä ja vaaleanpunainen mutta EI violettia. Ko bart menee pinkistä sisään ja vihreestä ulos,mutta violetista tippuu löllöön jos sen peittää.

kyllä ton pelin muksut läpi pääsee.systerin kaa vedettii se läpi. pari klisettä puuttuu.

voiko joku kertoo jotain koodeja?! mulla on vaan se koodi jossa on loputtomat voimat…

siinä jaksossa missä pitää mennä vetosäteen luokse pitää helium homerilla liitää rotkojen yli ja vääntää vipua että bart pystyy liitäämään savun avulla jne.
vetosäteen luokse pääsee kun astuu paine laattojen päälle..

Putket täytyy asettaa niin että vas. yläkulmasta jää sininen putki vapaaksi, keskeltä alhaalta myös sininen ja oik. ylhäältä violetti. En nyt uista täysin sata varmasti noiden värien järjestystä mutta siniset ja violetti putki ne on. Sitten siellä jossain ylhäällä kun menee se liukuhihna ja siinä hakkaa ne vasarat niin sinne liukuhihnan toiseen päähän täytyy mennä ja vääntää vivusta jotta hissi laskeutuu alas jolloin ei tarvitse uudelleen liukuhihnaa pitkin vasaroita alittaa. Tarkoitus sitten sieltä alhaalta mennä Bartilla hissiä ylös ja ampua kolmiosta se hakanen jolloin haka vetää Bartin putken luo ja putkesta pääsee sitten gorillan luokse jos asetit putket oikein Lisan avulla.

Toivottavasti auttoi n___n

minä olen siinä pelimaailmassa nappaamassa sitä gorillaa mut mä en ymmärrä sitä liisan putki asetelmaa miten ne pitää asettaa jotta pääsis sinne gorillan luo hakee sen proffan auttakaaa!!!!!!!!!!!!!!

Ollaan samassa putkiongelmassa ratkottu monta päivää mitään selitystä ei tunnu olevan se joka sen keksii viitsisikö laittaa muillekkin vinkkiä . Alkaa mennä maku koko pelistä ku ei pääse eteen päin.

kereo kaverille kans jos löydät ratkaisun me ollaan edelleen pulassa…

en ole löytänyt vielä ratkaisua, mutta olen kuullut että se on todella yksinkertainen kohta!

Pääsikö kukaan sen kamalan kohdan jossa pitää siirtää putkia? Jos on edistystä kerokaa tarvitsen edelleen jelppiä!

voi auttakaa! olen stopannut kohtaan jossa bhudda siirtäää kädellään putkia! onko niille jotain tiettyä järjestystä! niiden päälle ei pääse hyppäämään koska ne ovat niin korkealla! mitä tehdä! jos kukaan tietää asiasta yhtään niin voisiko vastata pyyntööni?

voisiko joku auttaa?!?? ollaan jumissa siinä tehdas kohdassa jossa pitää lähteä apinan perään! onko putkille järjestystä, mitkä budhan kädellä pitää sirtäää, koska bart ei pääse hyppäämään niiden päälle, vai onko siihen jotain muuta reittiä? auttakaaaaa!! ollaan koko perheen voimin yritetty ratkaista tehtävää, mutta emme pääse eteen päin! AUTTAKAA! ja suuri kiitos niille jotka auttavat tai ainakin yrittävät auttaa! :-)

ystävällisin terveisin tiina

miten Lisa onnistuu saamaan putket oikeeseen järjestykseen et päästään apinan perään??Onx niille oma paikka? ja kun Bart ei pääse hyppäämään apinan perään putki altaista??? ollaan kolmen -neljän muksun kanssa jumissa oltu tää päivä auttakaa!!! Please

nii hel.. helppo peli kamera vaa on niin syvält :(

Mistä saa sen puuttuvan kliseen räminä remmiin??? En tarkoita rakoilua vaan se toinen? Multa puuttuu vain se.

Toi on ihan sairaan helppo peli pääsin 3 päiväs mut tosi hyvä ja sarja on paras!!

Avain kortit (4 korttia) saa medal of homerista,grand theft strachysta,jättihubbahipasta ja never guestista. Itse olen pelannut kyseisen
pelin läpi ja totesin siinä samalla että kuva kulma on niin surkee että jos pitäis numero antaa niin se ois jotain 8 luokkaa.

hei auttakaas mua ko jumitan tässä yhessä tosi vaiheessa kohassa missä on niitä alieneita ja ohjeissa lukee että pitäis mennä ”vetosäteen ” luo..enkä millään pääse sinne. kertokaa toki miten pääsen sen kohdan läpi..kiitos

Mikä pyhäinhävistys oli Simpsonit tokiossa??? en ymmärrä. ja eihän simpsonit yritä olla etes hyviä nehän myöntää mainoksessaki että simpsoni peli on täyttä paskaa:D ja suurin osa simpsoni peleistä on paskaaaa ei voi mitään mutta sarja on hyvä jeee PARAS

Aika hyvä,jäin jumiin yhes kohdas ja en pääse eteen päin!

8½p/10p

20. ja 21.

jos ei ole mitään järkevää sanottavaa niin GTFO

Help oon jumissa neljännessä tasossa kun se sirkkeli menee siinä edestakasin ja ne puut on siinä rappusilla oon koittanu sitä jo ainakin 2h

nussikaa persettä hintit
HOMOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
hinttariiiiiiit
nuolkaa pillua huorat
vitun runkuttajat

vitun paska peli inhoan sitä lisan budhhakättä ja siihen ei saa koodeja
vitun paska saatana nuolkaa persettä sen tekijät nussikaa limavittua runkatkaa anaaliin

Sama juttu.. kukaan muksu ei kyllä varmasti pääse tota kohtaa läpi.. meinas ittelläkin hermot mennä ja monesti.

jee nyt meni…mutta aikamoisella tsäkällä…ei ollu helppoa…muksut ei pääsis ikinä tota kohtaa…

joo ei…ohjaimet vaa menee paskaksi ku vituttaa tällänen!!!!ei natsaa…vittu!!!!!!!!!!!!!

Jumankekka teidän kanssa! Hypätkää vaan sen UFOn päälle ja se jätkä hyppää alas tappelemaan jonkinlaisen laser-aseen kanssa, mutta en ehtiny nähä mitä se teki, kun pistettiin mun broidin kaa sitä nii pahasti turpaan. Mutt täss vähä yksityiskohtaisempi ohje. Teikäläisten ei tarvi mennä sen sukkulan päälle niiden ilmavirtausten mukana Bartmanina, vaan kun ootte vaikka siin ekan ilmavirtauksen päällä, syöksykää oikealle kohti UFOa miss ne alstut nousee ja laskee tasohyppelyä tukien. Kameran kuvakulmat on pelin heikoin lenkki, joten se et nää, milloin se alin alusta on kaikkein matalimmillaan, jolloin sä pystyt hyppäämään, tai oikeammin sanotusti leijumaan Bartilla sen päälle. Sitten teet sen mitä mä ja mun broidi tehtiinkin ja se on siinä! God Luck!

apua!!!!miten pääsee kohdan mis se tyyppi pitää säikäyttää sieltä avaruusaluksesta pois?ei mitään hajua?????????????auttakaa

Miten saisin aktivoitua koodeja kyseiseen peliin,ja miten sieltä playstation shopista voi ladata niitä lisä ominaisuuksia?

Minulla on tuo peli playStation 3 ja minusta se on tosi hyvä. Monipuolinen. Suosittelen!

Todella hyvä peli. Pelaan melkein joka päivä sillä tämä on paras!

Surkea ja tylsä peli yksinpelillä, mutta kaksinpelillä todella mahtavaa ajanvietettä sekä hauskaa pulman ratkontaa! Kahdessa päivässä pelattiin läpi =P

Hitot Simpsoneiden taso on laskussa. Mielestäni uusimmat Simpson jaksot ovat aika mielenkiintoisia värikkäisine animaatioineen, eikä niissä ole mitään valittamista edelleen.

mistähän saisin apua tähän peliin kun olen jumissa yhdessä kohdassa enkä tajua sitä ollenkaan?

Muropaketin uusimmat