UUSIMMAT

Trials 2: Second Edition (PC)

29.07.2008 16:00 | Eric Hartin

Jos joku nauraa idealle yksinkertaisesta pelistä, jossa ajetaan moottoripyörällä sivusta kuvattua temppurataa vasemmalta oikealle, niin Redlynx pistää moiselle jauhot suuhun. Trials 2: Second Edition on nimittäin juuri tätä eikä sisällä oikein mitään muuta.

Yksinkertaisesta ideasta on silti saatu aikaan täysiverinen peli, jolla ei ole mitään hävettävää suurempienkaan tuotosten edessä.

Pyörää ohjataan neljällä napilla: kaasu, jarru ja nojaaminen eteen ja taakse. Muu onkin erinomaisesti suunniteltujen temppuratojen ja fysiikkamoottorin heiniä. Kaasua ja kikkailua – ja sitten esteen yli. Jos temppu ei suju ensimmäisellä kerralla, homman voi resetoida nopeasti ja sitten vaan uudestaan.

Resetointi tulee tutuksi jo helpoilla radoilla, sillä peli on armoton. Pienestäkin virheestä sakotetaan ja prätkäilijä on pian turvallaan maassa. Onneksi matkan varrelta löytyy välietappeja, ettei pelaajan tarvitse matkaansa aloittaa aivan alusta.

Kentät ovat vaikeudestaan huolimatta hyvin suunniteltuja ja niitä testailee myös läpäisyn jälkeen innoissaan. Pirullisesti suunnitellut rampeista ja rengaspinoista tehdyt sokkelot tekevät etenemisestä vaikeaa, muttei liian. Siitä voi kiittää välietappeja, joita tulee vastaan sopivin väliajoin. Pääsyä seuraavalle välietapille odottaa innoissaan, mutta se on kuitenkin saavutettavissa.

Lähes kaikki kentät joutuu menemään varoen, mutta liian varovainenkaan ei kannata olla. Siitäkin rangaistaan. Vaikeampiin ratoihin palaa siksi mieluusti uudelleen parantaakseen tuloksia edellisestä pelikerrasta opituilla tiedoilla ja taidoilla.

Vielä kerran

Radoista löytyy myös vaihtelua; jotkut radat sisältävät läjäpäin keikkuvia lautoja ja tynnyreitä, jotkut taas keskittyvät täysin keulimiseen tai volttien tekoon. Vaihtelua löytyy rutkasti.

Mitä tulee maailmanlaajuiseen enkkalistaan, se on hieno lisäys. Jos haluaa nähdä, miten ykkönen sai suorituksensa tehtyä, se on täysin mahdollista. Vain hakutoiminto puuttuu. Entä jos haluankin tietää, miten kaverini suoritus sujui? Peli ei tarjoa mitään muuta tapaa moiseen kuin listan plärääminen kokonaisuudessaan. Se ei vaihtoehtona ole kovinkaan järkevä saati käyttäjäystävällinen. Toivottavasti tähän tulee päivitys.

Mitä muuta Trials 2:sta voi sanoa? Vielä yksi kerta. Se ärsyttää ja turhauttaa,  mutta sitä uutta ennätystä ei voi yksinkertaisesti voi päästää käsistään. Jos taas verenpaine nousee herkästi hengenvaarallisiin lukemiin, voi kysyä haluaako rääkätä itseään Trialsilla.

Trialsia voi pelata myös yksinkertaisempana selainpelinä eDomen pelihallissa: http://plaza.fi/edome/pelihalli/trials.

 

Tekijä: Redlynx
Julkaisija: Redlynx
Testattu: Windows XP SP3, Athlon X2 3800+, Geforce 7800GS, 2Gt RAM
Minimikokoonpano: Windows XP tai Vista, Athlon XP 1500+, 128Mt näytönohjain, 256Mt RAM
Saatavilla: PC
Pelaajia: 1
Pelin kotisivu: www.redlynxtrials.com

 

Lue myös

ATV Offroad Fury Pro (PSP)

Beijing 2008 (360, PS3)

FlatOut Ultimate Carnage (PC)

MX vs. ATV Untamed (PS2, PS3, 360)

Race Driver: GRID (PC, PS3, 360)

The Incredible Hulk (PC, PS2)

Unreal Tournament 3 (PS3, 360)

Muropaketin uusimmat