Uusimmat

UberSoldier (pc)

02.06.2006 17:19 Miika Huttunen

UberSoldier haiskahtaa b-luokalta jo heti kättelyssä. Pelaaja omaksuu toisen maailmansodan aikaisen, venäläisten väijytyksessä surmansa saaneen saksalaisen sotilaan Karl Stoltzin roolin. Stoltzia ei päästetä haudan lepoon, sillä Tiibetistä salaisia oppeja hakenut eversti Schäfer herättää miehen takaisin eloon mystisten voimien ja tieteen avulla. Stoltz joutuu osaksi natsien supersotilashanketta, jossa eloon herätetyt sotilaat saavat supervoimia.

Kaikki ei kuitenkaan mene natisen kannalta putkeen, sillä kapinalliset iskevät tutkimuskeskukseen ja vapauttavat vahingossa Stoltzin. Tästä alkaa verinen putkijuoksu natseja vastaan, jossa luoteja ei säästellä eikä motiiveja kysellä.

Vaikka juoni onkin silkkaa b:tä, vaikuttaa peli aluksi hyvinkin kiinnostavalta. Ulkoasu on erittäin kaunis, eikä erilaisia valo- ja heijastusefektejä tai grafiikan yksityiskohtia säästellä. Pelihahmot on kauniisti ja pehmeästi animoitu ja kenttäsuunnittelun arkkitehtuuri on komeaa katsottavaa.

Hyvin pian kuitenkin ilmenee, että tekeminen rajoittuu pelkkään suoraviivaiseen putkijuoksuun ja räiskintään. Kaunis grafiikka jaksaa innostaa vähän aikaa, mutta ilman kuvioihin astuvia yliluonnollisia kykyjä peli kävisi tylsäksi alta aika yksikön.

Kummallinen supervoima

Traumaattinen kuolema ja henkiinherätys ovat antaneet Stoltzille aikakilveksi nimetyn supervoiman. Kilven käynnistyessä miehen ympäröi komeannäköisesti toteutettu sininen suojakenttä, joka pysäyttää siihen osuvat luodit. Kun kilvessä on tarpeeksi tehoja, se myös sinkoaa luodit pelaajan katsomaan suuntaan kilven sammuessa.

Tarinasta melko irrallisen oloinen kilpi on kieltämättä hauska lelu, jota käyttää ihan vain huvikseen nähdäkseen luotien jäävän sen varaan ilmaan roikkumaan. Toisaalta kilpi tekee pelistä myös helpon. Sen ylläpitämiseksi tarvittavaa energiaa saa lisää vihollisia tappamalla, joten taitava pelaajaa oppii nopeasti rytmittämään sen käytön niin, että se voi olla taisteluissa päällä lähes koko ajan.

Lisäksi ensiapupaketteja löytyy vähän väliä, joten kunto pääsee harvoin loppumaan.

Erilaisissa aseissa on mukavasti potkua, ja voipa Stoltz heilutella myös veistä lähietäisyyksillä. Tappamalla nopeasti kolme vihollista putkeen joko veitsellä tai pääosumilla, saa Stoltz lisää kuntoa tai energiaa aikakilven käyttöön. Oletettavasti tällä on jotain tekemistä miehen supervoimien kanssa, mutta se jää vähän hämärän peittoon, kuten yleensä myös tavoitteet kentissä.

Viholliset yrittävät parhaansa mukaan antaa vastusta, ja onnistuvatkin siinä suht hyvin. Ne osaavat etsiytyä suojaan ja pysyä siellä tulittamassa kohti pelaajaa.

UberSoldier on hyvä esitys pieneltä tekijätiimiltä, mutta lajityypin runsaassa valikoimassa se jää jopa halpahintaisena kuriositeetiksi. Grafiikka on koreaa, mutta peli vaatii myös kovat konetehot, varsinkin näytönohjaimen suhteen. Räiskintä taas on hieman liian hidastempoista, jotta se pärjäisi monille muille vaihtoehdoille. Aikakilpi on hauska idea ja hyvin toteutettu, mutta supervoimia olisi pitänyt olla vielä enemmän, jotta pelaaminen olisi tarpeeksi monipuolista.

Kaiken muun lisäksi pelistä ei löydy moninpelivaihtoehtoa, joten yksinpeli jää ainoaksi lyhytaikaiseksi huviksi.

Teknisellä puolella pelin fysiikkamoottori ansaitsee erityismaininnan. Lukuun ottamatta seiniä, kattoa ja lattioita kaikki muut pelimaailman esineet ovat irrallisia, liikutettavia esineitä, jonka huomaa erityisesti räjähdyksissä, kun ilma täyttyy kaikesta mahdollisesta rojusta. Pelin tekniset ominaisuudet ovatkin tutustumisen arvoiset niistä kiinnostuneille.

Kokonaisuutena hyvä yritys, mutta ei ihan sikarin arvoinen.

Tekijä: Burut
Julkaisija: CDV
Testattu: pc, P4 2,6 GHz, 1 Gt muistia, ATI Radeon x850
Saatavilla: pc
Pelaajia: 1
Laitevaatimukset: 2,4 GHz prosessori, 512 Mt muistia, 2,5 Gt kiintolevytilaa, 128 Mt DirectX 9 T&L -näytönohjain, Windows 2000/XP, dvd-asema
Pelin kotisivu: ubersoldier.net