UUSIMMAT

Wario Land: The Shake Dimension -ennakko (Wii)

19.09.2008 14:51 | Tero Lehtiniemi

Marion ilkeä serkku on jälleen vauhdissa. Aiemmin pääasiassa GBA-tasohyppelyissä seikkaillut Wario on kuin altruistisen ja yhden naisen perässä juoksevan serkkunsa peilikuva. Jos hän lähtee reissuun, on mielessä yleensä joko suurten aarteiden vieminen tai omien tavaroiden saaminen takaisin. Kuin sattuman kautta myös sorretut ja viattomat kuitenkin yleensä hyötyvät näistä retkistä.

Näin tälläkin kertaa. Wario suuntaa jättimäisessä, maagisessa karttapallossa sijaitsevaan Yuretopian  maailmaan pohjattomaksi huhutun kolikkosäkin perässä. Olosuhteiden pakosta Wario päätyy kuitenkin auttamaan maailmaa asuttavia Melful-olioita, jotka paha Shake King -merirosvo on orjuuttanut. Ei tietenkään ilmaiseksi.

Peli koostuu viidestä vaihtelevasta maailmasta, joista jokainen sisältää neljä peruskenttää, kaksi salaista ja lopussa odottavan pomohirviön. Salakentät avautuvat kentille piilotettuja karttoja etsimällä, ja  nämä ovat perustasoja huomattavasti haastavampia. Kenttien ideana on löytää tiensä kentän lopussa odottavan vangitun Melful-olion luokse, vapauttaa tämä ja sitten päästä aikarajan puitteissa takaisin lähtöpisteeseen. Ainakaan kahden ensimmäisen maailman kentissä aikaraja ei tuottanut ongelmia, joskin peli palkitsee vielä erikseen vikkelistä ja erinomaisista suorituksista.

Kuvakulmaltaan, pelimekaniikaltaan ja graafiselta tyyliltään The Shake Dimension on uskollinen sarjan GBA-peleille. Wario lyllertää, hyppii ja  loikkii läpi värikkäiden ja monenlaista harmia sisältävien kenttien. Välillä hypätään esimerkiksi auton rattiin tai sukellusveneen puikkoihin, näiden kenttien tarjotessa mukavaa vaihtelua.

Keep it simple, stupid

Wario Land ei serkkunsa galaktisesta seikkailusta poiketen pyri keksimään pyörää uudestaan, vaan pysyy uskollisena juurilleen. Pohjimmiltaan kyse on poikittain pidettävällä Wii-ohjaimella pelattavasta 2D-tasoloikasta. Ihan kivikautisella linjalla ei kuitenkaan olla, sillä teknisesti Shake Dimension on varsin vakuuttava. Kentät ovat sekä laajoja että näyttäviä, eikä toiminta takkua missään välissä.

Sarjakuvamainen, sulava animaatio kruunaa potin. Serkkuaan huomattavasti rumempi ja mahakkaampi Wario kipittää humoristisesti ympäriinsä maharasvojen löllyessä, ja putkiin laskeutuessaan tämä tunkee päänsä putkeen ensimmäisenä, joutuen repimään putken ulkopuolelle jäävän hyllyvän hanurinsa erikseen sisään. Kieli poskessa tehtyä niin kuin pitääkin.

Melful-keijukaisten pelastamisen lisäksi kentät tarjoavat muutakin puuhasteltavaa. Ekstratavotteissa ja kentille piilotetuissa aarteissa piisaa perfektionisteille purtavaa, mutta ainakin parin ensimmäisen maailman perusteella itse peruspelin vaikeustaso on pidetty Nintendon casual-filosofian mukaisesti varsin nakkisormiystävällisenä. Äkkikuolemia ei viljellä ja Warion terveysmittari antaa anteeksi varsin pahatkin törttöilyt.

Wii-ominaisuuksia peli hyödyntää nimensä mukaisesti ravistamisen kautta. Warion lukuisat erikoishyökkäykset ja toiminnot vaativat Wii-ohjaimen rankkaa ravistelua, ja esimerkiksi kulkuneuvoja ohjataan ohjainta kallistelemalla. Homma toimii muuten hyvin, mutta juuri kulkuneuvojen kontrollointi tuntui joko ohjaussysteemin tai toimittajan rähmäkäpälyyden vuoksi hieman epätarkalta. Veikkaan viimeksi mainittua.

Pikaisen testauksen perusteella Wario Land vaikuttaa viimeistellyn oloiselta, pirteältä ja mukavan oldschool-henkiseltä tasoloikalta. Se ei viljele liikaa turhanpäiväistä kikkailua, ja sitä pelaa ilokseen. Toivottavasti tunne pysyy loppuun asti, palaamme varsinaisen arvion tiimoilta asiaan myöhemmin.

 

Tekijä: Good-feel
Julkaisija: Nintendo
Testattu: Wii
Tulossa: Wii
Pelaajia: 1
Pelin kotisivu: Wario Land: The Shake Dimension

Lisää aiheesta

Wario: Master of Disguise (DS)

WarioWare: Smooth Moves (Wii)

WarioWare: Twisted! (GBA)

Warioworld (GC)

Lue myös

Asterix Brain Trainer (DS)

Monster Jam (PC, PS2, Wii, Xbox 360)

NHL 09 (PS3, 360)

The Last Guy (PS3)

Muropaketin uusimmat