UUSIMMAT

Pelikehittäjä tulittaa: “Sotiminen on kovien miesten työtä, sillä naiset eivät kestä stressiä.”

07.01.2020 19:11 | Muropaketin toimitus | 3

Escape From Tarkov -räiskinnän kehittäjä on ilmoittanut, että pelissä ei ole pelattavia naishahmoja, sillä ainoastaan miehet osaavat sotia.

PC-räiskintä Escape From Tarkov -peliä kehittävän Battlestate Games -studion työntekijä on kertonut vuonna 2016, miksi pelissä on pelattavina hahmoina ainoastaan miehiä.

“Keskustelimme asiasta hyvin paljon, ja tulimme sellaiseen lopputulokseen, etteivät naiset kestä sotimisen aiheuttamaa stressiä. Pelissä pärjäävät vain karskit miehet”, latasi studion työntekijä Pavel Dyatlov.

Battlestate Games on selittänyt tilannetta kertomalla, että haastattelu on vanha, Dyatlov ei ole korkeassa asemassa ja kyseessä on pelkkä väärinkäsitys. Asiasta kertoo Comicbook-sivusto.

Keskustelu

Huomioon ottaen kuinka moni mieskin ampuu itsensä sodan keskellä ja kuinka moni sekoaa pysyvästi, en ymmärrä miksi tuota ulostuloa pitäisi mitenkään kaunistella.

Eiköhän se ole henkilöstä kiinni kestääkö stressiä vai ei.ihan höpö puhuu ettei nainen voi olla sotilas.

Hohhoijaa, olipas taas ylinaivistinen yksinkertaistus.

Taitaa enemmänkin olla kyseessä naisten fysiikan kestämättömyys kun heidän ruumistaan ei varsinaisesti ole luotu kestämään geneettisten mutaatioiden luomien tappokoneiden höykytystä, siis ainakaan petikammarin ulkopuolella. Ironisesti päähän heillä kestää tutkitusti jopa paremmin sodan kauheuksia kuin miehillä.

Historiassa on muutamia piristäviä poikkeuksia mutta pääsääntöisesti naiset eivät juuri loista sodissa muuta kuin poissaolollaan, mutta sen ei siltikään pitäisi olla sotafantasiassa automaattisesti syy jättää heitä poiskaan. Ymmärrän tosin että jos autenttista fiilistä haetaan maailmansotiin tms. niin taiteellinen valinta voi olla jättää heidät pois, joka on täysin hyväksyttävää.

Sitten taas kun hallitsijoista puhutaan niin se että miehet olisivat jotenkin sotaisampia kuin naiset on aivan täyttä soopaa, tai ainakaan ne historian kaksi tunnetuinta naishallitsijaa Kuningatar Victoria ja Czaarina Katariina Suuri eivät ole hirveän tunnettuja sodattomina hallitsijoina…

Muropaketin uusimmat