10 LucasArts-klassikkoa – mikä oli suosikkisi?

04.04.2013 14:00 Jukka O. Kauppinen

Mikki Hiiri teki sitten Kikki Hiiret ja sulki yhden pelialan historian legendaarisimmista studioista: LucasArtsin. 31-vuotisen historiansa aikana LucasFilm Games, myöhemmin LucasArts, teki kymmeniä legendaarisia pelejä – ja valitettavasti myös hirvittävän monta hutia. Yhtiön luomusten taso vaihteli äärilaidasta toiseen, painuen alimmilleen kymmenkunta vuotta sitten Star Wars –hutun vallatessa päättäjien aivoitukset.

Firman historiassa riittää kuitenkin pureskeltavaa. Isommiksikin artikkeleiksi. Aloitetaan varovaisesti.

Ohessa on kymmenen LucasArtsin teosta kolmelta vuosikymmeneltä. Mikä näistä on sinun suosikkisi? Jos haluat, kerro myös kommenttilaatikossa miksi.

Voit toki myös kertoa kommenteissa jostain ihan muista Lucas-pelimuistoistasi…

Lista ei luonnollisesti edes yritä olla täydellinen tai tasapuolinen, saati tarjota valittavaksi joka ikistä Lucas-suosikkia, vaan tässä vasta ammutaan ilmaan muistelolähtölaukaus. Joten jos jokin puuttuu, niin ei muuta kuin kommenttikenttä käyttöön, olkaa hyvä.

Lisää aiheesta

Kiitos LucasArts 1982-2013

LucasArtsin tulevaisuus joutui kuitenkin veitsenterälle siinä vaiheessa, kun viihdejätti Disney löi taalat pöytään ja osti Lucasfilm-konsernin. Disney kyllä tykkäsi Star Warsista, mutta omaa pelipuoltaan kovasti supistaneen hiiritehtaan kuvioihin ei uusi studio oikein mahtunut. Ja niin kävi, että Disney sulki LucasArtsin alle puoli vuotta yrityskaupojen jälkeen.

Suosikkini listatuista on...

Katso tilanne vastaamatta