2D-kauhupeli Lone Survivor pelottelee nyt myös PlayStation-väkeä

25.09.2013 13:00 | Miikka Lehtonen

Sonyn PlayStation 3:sta ja Vitasta on nopeasti tulossa todella kova kaksikko indie-peleistä pitäville. PC:llä ihastuttaneita pelejä väännetään vauhdilla konsolimuotoon ja tuorein tulokas on aikamoinen kauhupläjäys.

Jos minun täytyisi tiivistää Lone Survivor lyhyesti, toteaisin sen olevan kaksiuloitteinen Silent Hill. Törkeä yliyksinkertaistus ei tee kummallekaan pelille täyttä oikeutta, mutta sitä varten se olikin vain nopea tiivistys.

Mainio peli tarjoilee tiukkaa selviytymiskauhua ja todella ahdistavaa tunnelmaa sillä vaikutuksella, että ainakin itse pidin PC-originaalia todella ahdistavana pelikokemuksena. Hyvällä tavalla, siis.

Muun muassa mainion Stealth Bastardin PlayStation-versiot väsännyt Curve Studios on nyt kunnostautunut kääntämällä myös Lone Survivorin PlayStation-konsoleille. Pelin pitäisi olla ostettavissa tätä lukiessasi ja se on oikein mukava hankinta lokakuun kauhupeli-iltoja varten. Koska kyseessä on CrossBuy-peli, samalla ostoksella saa kauhua sekä PlayStation 3:lle että Vitalle. Ja kyseessä on vieläpä Director’s Cut -versio, jonka kehutaan olevan PC-versiota monipuolisempi kokemus.

 

Niin — ja PC-pelurit, jos Lone Survivor on vielä kokematta, Windowsia ja Macia tukeva SteamPlay-versio irtoaa kympillä. Alennusmyynneistä perinteisesti myös paljon halvemmalla. Eikä kannata masentua konsoliversioiden Director’s Cut -statuksesta, sillä kunnon good guy -meiningillä pelin kehittäjä on luvannut hoitaa myös tietokoneversiot samalle viivalle. Sitten joskus, sillä kyse ei ole pienestä projektista.