Uusimmat

360:lle suuremmat muistikortit ja Live Arcade -pelit

05.03.2007 13:16 Miikka Lehtonen

GDC-konferenssi on pyörähtänyt käyntiin ja ensimmäiset uutiset ovat kantautuneet Suomeenkin saakka. Microsoft on ilmoittanut virallisesti korottavansa Xbox Live Arcade -pelien maksimikokoa ja lanseeraavansa samalla suuremman muistikortin.

Tähän saakka Xbox Live Arcade -pelien suurin sallittu koko on ollut 50 megatavua, eivätkä pelintekijät ole olleet ratkaisuun aikoihin tyytyväisiä. Microsoft puolusteli pientä pelikokoaan sillä, että kaikkien Live Arcade -pelien haluttiin mahtuvan tarvittaessa muistikortille. Lähiaikoina ilmestyvä Castlevania: Symphony of the Night -peli rikkoi lopulta 50 megatavun rajan ja näemmä myös rajoituksen.

Microsoftin ilmoituksen mukaan Xbox Live Arcade -pelien suurin sallittu koko on tästä hetkestä alkaen 150 megatavua. Xbox Live Arcade -yksikön johtaja Chris Early oli tosin sitä mieltä, että nosto ei välttämättä ollut tarpeellinen. ”Jos katsotte ’Roboblitzin’ ja ’Small Armsin’ kaltaisia pelejä, on selvää, että kehittäjämme pystyvät tarjoamaan uskomattomia pelikokemuksia näinkin pienessä tilassa”, hän ylisti.

Samaan syssyyn Microsoft ilmoitti tuovansa markkinoille 512 megatavun muistikortin, joka julkaistaan huhtikuun alussa. Kortin ensimmäiset erät sisältävät valmiiksi ladatun version Geometry Wars -pelistä. Kortti kustantaa Yhdysvalloissa $49,90, vanhan kortin hinta puolestaan putoaa 29,90 taalaan. Eurohinnoittelusta ei ole vielä tietoa, mutta perinteisen kaavan mukaan taalamerkin voi vaihtaa euroiksi ja lisätä hintaan ALV-lisän.