80-luvun roskaleffoja ja synapoppia maukkaassa paketissa: FC3 Blood Dragon!

05.05.2013 21:00 | Jukka O. Kauppinen

Miikka Lehtosen matka 80-luvulle tapahtui lasersäteiden ja hyvän synapopin säestyksellä. Mark IV style!

Far Cry 3: Blood Dragon on kaikessa yksinkertaisuudessaan tässä: kuvittele 80-luvun kamalat D-toimintaelokuvat (B olisi liian hyvä luokka näille). Niitä kamalia paskeita, jotka päätyivät suoraan videovuokraamon alelaariin ja keräsivät siellä pölyä 20 vuotta, kunnes joku löysi ne paskaleffaviikonloppuaan varten. Sitten naurettiin kippurassa elokuvien yliampuvalle dialogille, karmeille one-linereille ja futuristiselle näkemykselle vuoden 1998 kaukaisesta tulevaisuudesta.

Kuvittelitko? Onko se nyt mielessäsi? Kuvitellaan vaikka Mark Dacasco, Michael Dudikoff tai Miles O’Keefe pääosaan. Kaikki paikat ovat täynnä neon-väritteisiä loistoputkia, katosta roikkuu joulukoristeita futuristista tunnelmaa antamassa ja taustalla pauhaa syntikkasoundtrack, jonka on säveltänyt joku Mark Hammer –wannabe. Pidä tämä kuva mielessäsi. Ja nyt: joku teki sen pelinä.

Tällainen itseironisessa paskuudessa rypeminen on aina vaikea tasapainotteluelementti, sillä jokainen huonojen leffojen ystävä tietää, että huumori on aitoa vain, jos joku on yrittänyt parhaansa ja silti epäonnistunut kamalasti. Snakes on a Planet ja muut itseironiset viritelmät voivat painua helvettiin. Vähän ennakkoon hirvitti, kun Blood Dragonin kehitystiimi mainosti tehneensä pelinsä käsikirjoituksesta tarkoituksella huonon, mutta niin ne pirulaiset vain ovat onnistuneet.

Far Cry 3: Blood Dragon kun on oikeasti hauska peli. Se on täynnä viittauksia wanhoihin elokuviin, TV-sarjoihin, peleihin ja muuhun hauskaan, mutta hyvällä maulla – siis verrattain – tehtynä. Ei mitään ”hei, muistatteko G.I. Joen? No tässä se on!” –tyylistä shittiä, vaan viittauksia, joista jokaisen todennäköisesti ymmärtää vain joku yksi jätkä kellarissaan. Se, joka on sattunut vuokraamaan jonkun kamalan paskaleffan ja nähnyt sen kohtauksen, josta väännetään vitsiä. Vaikka et olisikaan minä kellarissani, todennäköisesti naurat silti. Useasti ja makeasti.

Lue koko arvostelu: Far Cry 3: Blood Dragon (PC, PS3, Xbox 360)

Lisää aiheesta

Far Cry 3 Blood Dragon – paljon päättömyyksiä eikä se haittaa yhtään! 

Mikä hurjinta, peli ei ole vain vitsikokoelma vaan ihan oikeasti hyvä ja hauska räiskintäseikkailu. Blood Dragonista meille kertoo nyt itse pääpiru, pelin luova ohjaaja Dean Evans.

Far Cry 3 Blood Dragon –ensikosketus – lumoavaa kahjoräiskintää

Blood Dragon on peli, joka saa väistämättä hyvälle mielelle. Monellakin tapaa. Pelillisesti se ei sinänsä hirveästi yllätä – eikä ihme. Far Cry 3 -pelimoottoriin viritetty itsenäinen latauspeli ei ole lähtenyt keksimään pyörää uudelleen, vaan lainaa perusmekaniikan esikuvastaan. Eipä se mitään, etenkin kun tämä tarkoittaa samalla sitä yksinkertaista asiaa, että homma toimii – räiskintä on viihdyttävää.